Izvor:
13.03.2018 u 01:20
0

POD HITNO OVO URADITE: Ukoliko imate problem sa snom, evo rešenja!

Nekada san neće da dođe na oči, pa dr Nil Stanli kaže da ako imate ovakvih problema treba pola sata ranije da planirate svoj odlazak u krevet.

1. "Ako ne možete lako da zaspite, imate mnogo obaveza ukutru, preumorni ste, ili jednostavno imate problema da zaspite morate svoje telo i um da postavite u fazu priprema za san. Najmanje trideset minuta pre spavanja operite zube i umijte se. To umiruje. Neka ovo postane vaša rutina i ne podcenjujte moć navika. One su veoma delotvorne kod rešavanja ovog problema", kaže dr Stanli za "The Sun".

2. Uradite potom poslednji zadatak za taj dan – odgovorite na mejl, poruku, namestite alarm za ujutru…

Napravite listu šta treba da radite narednog dana – to će skratiti pripremu od ranog jutra za najmanje devet minuta.

3. Potom ugasite svetla, neka ostanu samo ona diskretna u vašem stanu. Umirite atmosferu dvadeset minuta pre spavanja.

4. Petnaest minuta pre spavanja se istuširajte. I to najbolje toplom vodom, jer ćete tako spustiti nivo energije, smirićete se i lakše utonuti u san.

5. Deset minuta pre odlaska na počinak poslednji put ispraznite bešiku.

Istraživanja pokazuju da 42 odsto ljudi ima loš san jer tokom noći ustaju da idu u toalet.

6. Poslednjih pet minuta provedite u tišini. Ležite u svom krevetu bez priče sa partnerom. To će vas uspavati iako se smatra da priča nekada može i da uspava. Udobno se smestite i odmorite.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter