Izvor:
14.03.2018 u 15:49
0

PAŽNJA: Polen breze se već raširio!

Blaga zima koja se ove godine nije dugo zadržala u Beogradu, uticala je na cvetanje drveća, a samim tim i na koncentraciju polena.

To znači da će Beograđani, koji su alergični na polen, već ove nedelje osetiti prve simptome – kijacivu, curenje iz nosa i suzenje očiju. U Agenciji za zaštitu životne sredine već su zabeležili uvećanu koncentraciju polena breze.

– Sneg koji je padao pre dve nedelje je smrznuo pojedine cvetove, pa je zato trenutna koncentracija polena nešto manja u odnosu na mart prošle godine – ističe Mirjana Mitrović iz Agencije za zaštitu životne sredine i dodaje:

– Međutim, sa višim temperaturama sve kreće pa smo na mernim mestima u Novom Beogradu i na Zelenom brdu na Zvezdari već izmerili povećanu koncentraciju breze, koja je najjači alergen. Sledeće sedmice očekujemo da registrujemo više polenovih zrnaca leske, jove, čempresa, jasena i bresta. Tu je i topola, koja, iako nema veliki alergeni potencijal, može biti problematična.

novosti.rs
Foto: ozon.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter