Izvor:
12.05.2018 u 15:57
0

ISTRAŽIVANJE: Ležanje na plaži nije dobro za mentalno zdravlje!

Svi sanjamo o odmoru bez stresa i celodnevnom izležavanju na plaži. Ipak, jedan turistički ekspert Sjinran Lehto kaže da upravo to može biti siguran put do anksioznosti.

“Posle nekog vremena vam postaje dosadno i budi se anksioznost, a onda počinjete da razmišljate o poslu i tome šta sve treba da uradite kada se vratite kući. To nije dobro za vas. Umesto toga, mesto na kojem letujete treba da ima dovoljno dešavanja i aktivnosti koje će vas obvezati da skrenete misli“, kaže ona.

Sjinran Lehto je dugogodišnji član Istraživačkog centra za turizam i ugostiteljstvo Purdue i kaže da je za miran odmor neophodno pet faktora:

Fascinacija: Jedna veoma umorna osoba treba da ode na mesto koje će je fascinirati, a ne na već poznato mesto na kojem zna šta da očekuje. To je energija koja vam je potrebna za svakodnevni život.

Kompatibilnost: U skladu sa vašom ličnošću izaberite mesto koje će vam u potpunosti odgovarati – po mentalitetu, veličini, aktivnostima koje vam prijaju.

Beg u drugačiju realnost: Morate otići u sredinu koja će vam obezbediti da budete dovoljno daleko od svakodnevice i onoga što vas na nju podseća.

Mentalno putovanje: Ovo je mnogo teže danas jer smo svakodnevno u dodiru s tehnologijom, ali je jako važno da se i mentalno izmestite sa mesta u kojem provodite svaki dan. Stoga, telefon utišajte.

Orijentacija: Usluga, daljina, infrastruktura, sve su ovo faktori koji utiču na to da li će vam odmor biti aktivan i praktičan ili potpuno zamarajući. Imajte sve ove faktore na umu pri odabiru destinacije za letovanje, savet je Sjinran Lehto.

b92.net
Foto: expedia.com.au

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter