Izvor:
16.05.2018 u 16:38
0

REAGUJTE NA VREME: Ovu hranu jedite svaki dan i smanjite rizik od srčanog udara!

Srčani udar nastaje zbog naglog prekida dotoka krvi kroz krvne sudove srca, a evo kako da uz pomoć hrane sprečite ovo smrtonosno stanje.

Ljudi širom sveta sve češće umiru zbog srčanog udara, a najviše su ugroženi pušači, osobe sa poviševenim holesterolom, dijabetičari i oni koji pate od visokog krvnog pritiska. Istraživanja ukazuju da promenom načina ishrane možete da smanjite rizik od infarkta. Stručnjaci ističu da u ishranu treba uneti više svežeg voća i povrća (5 porcija dnevno), kao i hranu koja sadrži vlakna.

Vlakna pomažu da regulišete nivo holesterola u krvi, pa se preporučuje da jedete žitarice od celog zrna, smeđi pirinač i kus-kus. Takođe, ishrana treba da sadrži proteine, pa slobodno jedite nemasno meso, a savetuje se da jedete ribu bar jednom nedeljno i povrće bogato proteinima. Poželjno je da izbegavate šećer, masnu i hranu sa puno soli.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Zdravlje IN

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter