Izvor:
31.05.2018 u 00:29
0

POVEDITE RUČUNA O ZDRAVLJU: Boja ciklusa ukazuje na ozbiljne probleme!

Menstruacija i sve oko nje se jako dugo tretiralo kao tabu, mada žene sada mnogo slobodnije govore o ciklusu.

Tako je danas poznato i da boja krvi može da bude indikativna za određena zdravstvena stanja.

Postoji šest nijansi i svaka ima svoje određeno značenje.

Ružičasta boja – odlazak kod lekara

Boja menstrualne krvi s laganom primesom ružičaste može da bude znak niskog nivoa estrogena. Ako trenirate, onda je to veoma čest slučaj. Naime, dokazano je da žene koje redovno vežbaju imaju nizak nivo estrogena, a to kasnije može da vodi ka osteoporozi.

Razvodnjena boja – odlazak kod lekara

Menstrualna krv koja izgleda kao da je gotovo bez boje znači da vam nedostaju hranjive komponente. U nekim slučajevima to se smatra jednim od najranijih znakova raka jajnika.

Tamnosmeđa boja – sve je u redu

Tamnosmeđa ili crvena menstrualna krv znači da je stara menstrualna krv ostala negde u materici. Gotovo 80 odsto žena ima tamnosmeđu menstrualnu krv pred kraj ciklusa.

Gusta krv s ugrušcima- odlazak kod lekara

Ako imate gustu menstrualnu krv i ugruške to ukazuje na visok nivo progestorona i estrogena i ukazuje na hormonsku neravnotežu.

Narandžasta boja – odlazak kod lekara

Uz to ako osetite i neprijatne mirise gotovo je sigurno znak polno prenosive infekcije. Telo poručuje da nešto nije u redu.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter