Izvor:
31.05.2018 u 12:57
0

OVO NISTE ZNALI: Evo zbog čega su žene sklonije migrenama od muškaraca!

Migrena je bol koji teško pada svakome od nas, ponekad izaziva i mučnine, a potreba za tižinom i zamračenom prostorijom u tom trenutku jača je negoza vodom.

Žene su podložnije napadima migrene, a čini se da se odgovor na to krije u konstantnoj promeni količine estrogena u ženskom telu.

Količina estrogena kao uzrok glavobolje

Na jednom kongresu koji je održan u San Dijegu pre nekoliko dana, otkriveno je da povišena količina estrogena u krvi može dovesti do migrenoznih napada.

U tomu menstrualnog ciklusa količina estrogena u krvi se menja, pa su zato migrene u toku ciklusa učestale i jače.

Oko 70% ljudi koji pate od migrena su žene.

A nastavak istraživanja na ovom polju veoma je poželjan kako bismo mogli da očekuemo, ili bar da se nadamo skorom pronalasku leka, za ovo ponekad nepodnošljivo stanje.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter