UČESTALA POJAVA KOD MNOGIH LJUDI: Izmasirajte ovu tačku na stomaku, stručnjaci tvrde da odmah rešava zatvor!

 

Opstipacija (zatvor) je učestala pojava kod mnogih ljudi poslednjih godina. Brz ritam života ima za posledicu to da više nemamo vremena da jedemo na miru, već se to nekako obavlja usput i nabrzinu.

Kao rezultat se osećamo naduveno i neprijatno. Postoji nekoliko ključnih faktora zatvora: nedostatak vlakana u ishrani, pijenje premalo tečnosti, promene u navikama, stres i teskoba. Osim što možete uticati na sve navedeno, tu je i vaše "dugme za veliku nuždu". Zvuči odvratno, ali stručnjaci se kunu da deluje čarobno.

Sve što treba da pritisnete je malena tačka koja se nalazi oko dva prsta ispod vašeg pupka. Posle toga bi trebalo u kratkom roku trebali osetiti potrebu za pražnjenjem creva. Pritisak treba da bude snažan, ali ne prejak da boli. Ako osetite bol, smanjite pritisak i započnite nežno i polako, a potom postupno pojačavajte pritisak. Fokusirajte se na disanje jer vas to može osloboditi stresa i bola. Ponekad je potrebno doslovno pet ili deset sekundi. Ako ne osetite promene u crevima, nastavite da pritiskate još 1 do 3 minuta. U svakom slučaju, ne držite duže od pet minuta.

Prema rečima Džona Kirkvuda iz Centra za akupresuru, "dugme" za veliku nuždu ustvari nije smešno kako zvuči. 

"Ta tačka je korisna u mnogim abdominalnim stanjima, bila ona probavne, reproduktivne, menstrualne ili urogenitalne prirode. Masaža se propisuje i za proliv i za zatvor", rekao je stručnjak.

 

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/freshpressinfo

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live