Izvor:
13.06.2018 u 14:22
0

SPAS NA VELIKIM VRUĆINAMA: Ovo su jeftina prirodna rešenja protiv znojenja!

Znojenje je prirodni pokušaj tela da spusti njegovu temperaturu. I dok fizički napor i boravak u toplom prostoru uzrokuju pojačano znojenje, situacije poput stresa i napetosti takođe mogu da izazovu reakciju.

Ovo su 4 najmoćnija prirodna borca protiv znojenja:

Jabukovo sirće
Deluje kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno njime prebrišete pazuhe. Suvi tufer natopite mešavinom jabukovog sirćeta i vode (2:1), pa prebrišite površine tela na kojima se učestalo i jako znojite. To uradite svake večeri pred spavanje.

Soda bikarbona
Možete je kupiti u bilo kojoj apoteci ili marketu u maloj posudici koju možete da nosite i u torbici, pa je zbog toga vrlo praktično rešenje protiv znojenja i neprijatnih mirisa. Dodajte prstohvat sode bikarbone u malo vode ili na vlažne prste i nanesite ispod pazuha. Istrljajte kožu, ostavite da se osuši i suvom papirnom maramicom uklonite ostatak praha.

Crni čaj
Tanin kojim je bogat ovaj čaj sadrži kiselinu koja deluje kao prirodni antiperspirant, pa tako utiče na žlezde i smanjuje preterano znojenje. Zakuvajte pola šoljice vode i u nju umočite crni čaj. Kesice izvadite nakon jednog minuta i odložite ih na tanjirić da se rashlade. Stavite kesice ispod pazuha ili na područje na telu gde je znojenje pojačano, ostavite da deluje 5 minuta, pa uklonite.

Limun
Limun se od pamtiveka koristi za kontrolisanje telesnih mirisa i protiv pojačanog znojenja. Citrična kiselina ubija bakterije i deluje kao prirodni dezodorans, ali nakon tretiranja kože limunom trebalo bi da izbegavate odlazak na sunce. Limun isecite na pola i polovinom istrljajte pazuhe. Ostavite da deluje 15 do 30 minuta, pa isperite kožu hladnom vodom.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter