Izvor:
15.06.2018 u 06:22
0

SINDROM NERVOZNIH CREVA: Ovo su namirnice za savršenu probavu!

Osetljivi nervi u crevima, stres i genetika mogu biti uzrok za sindrom nervoznih creva.

Sindrom nervoznih creva je oboljenje sistema organa za varenje, a evo koji simptomi ukazuju na ovu bolest.

Osetljivi nervi u crevima, stres i genetika mogu biti uzrok za sindrom nervoznih creva, a simptomi koji se javljaju jeste nadutost stomaka, dijareja, bolovi u stomaku, bol u leđima, grčevi i inkontinencija. Ovaj problem može da se spreči i leči promenom načina ishrane, pa se tako preporučuju namirnice koje regulišu varenje.

Stručnjaci preporučuju da jedete hranu koja je bogata vlaknima, voće i povrće. Birajte voće koje ima najmanje fruktoze, a smanjite unos jabuka, krušaka, lubenica i sušenog voća. Izbegavajte da jedete mahunarke i leblebije koje sadrže puno saharida.

Preporučuje se da jedete šargarepu i krompir, a da izbegavate proizvode koje sadrže puno laktoze. Nemojte dnevno piti više od 3 šolje čaja ili kafe, a potpuno izbacite alkoholna i gazirana pića.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter / IACT

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter