Izvor:
29.06.2018 u 09:22
0

Muči vas polenska alergija? Potražite lek sa dva ključna svojstva!

Ako imate problema sa sezonskim alergijama, doktor Zoi Vilijams savetuje da probate različite terapije sve dok ne pronađete onu koja daje najbolje rezultate. Osim toga, ona izdvaja dva ključna sastojka koja mogu efikasno da pomognu u smirivanju svih simptoma.

Kako polen dostiže sve veću koncetraciju u vazduhu, osobe koje boluju od sezonske alergije posežu za pilulama, sprejevima i maramicama kako bi smirili i zaustavili kijanje, svrab grla i očiju, sekret iz nosa, a u nekim slučajevima i kašalj, piše Dejli mejl.

Ali kada tražite lek za polenske alergije, postoje dva glavna sastojka na koje bi trebalo da obratite pažnju.

"Cetirizin i loratadin su dva najefektivnija sastojka u lekovima za alergije", kazala je doktorka Zoi Vilijams u emisiji "Ovo jutro" (This morning) na ITV-u.

Na tržištu, odnosno u apotekama i drogerima se nalazi bezbroj različitih lekova, a sastav zavisi od samog proizvođača.

Zoi savetuje da bi bilo dobro da probate različite metode – tablete i nazalne sprejeve, sve dok pacijent ne pronađe tretman koji daje najbolje rezultate.

Polenska alergija, koja izaziva iritiranost očiju, nosa i grla, trebalo bi da se leči antihistaminicima koji smanjuju odgovor imunog sistema na alergiju.

b92.net
Foto: ozon.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter