AKO PIJETE ANTIBIOTIKE, OVO BI TREBALO DA ZNATE: Moćan prirodni lek pobeđuje bolest bolje od lekova!

Ako se borite protiv neke virusne infekcije, lekari će vam verovatno prepisati antibiotike, ali malo ko zna da se najmoćniji antibiotik krije u prirodi.

Antibiotici prilikom lečenja infekcija ubijaju i dobre bakterije, pa telo čoveka postaje slabije i podložnije oboljenjima. Takođe, kod pacijenata koji često piju antibiotike, bakterije postaju imune na te lekove. Nasuprot tome, istraživanja pokazuju da je med oduvek bio najmoćniji prirodni antibiotik. Prednost meda u odnosu na antibiotike jeste to što ubija loše bakterije na više nivoa tako da ne mogu da razviju otpornost. Med najviše bakterija ubija putem osmoze, tako što šećer u visokoj koncentraciji uzima vodu neophodnu bakterijama i tako smanjuje mogućnost za njihov opstanak u telu.

Neka istraživanja nalaze da bi bilo najbolje prvo koristiti med kao lek, a da antibiotici budu krajnje sredstvo lečenja. Med sprečava razvoj bakterija koje su otporne na antibiotike i tako smanjuje rizik od neizlečivih infekcija. Takođe, med se pored bakterija uspešno bori i protiv virusa i gljivica, što ga čini boljim lekom od antibiotika svih vremena.

 

Izvor: Kurir.rs
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost