Izvor:
12.07.2018 u 15:39
0

OČISTITE JETRU PRIRODNIM PUTEM: Zahteva posebnu pažnju da bi sve funkcionisalo!

Sve što vam treba, priroda je obezbedila.

Tema mamurluka je uvek aktuelna i mnogi se pitaju kako bi mogli najlakše da ga prebrode.

Odgovor na ovo pitanje leži u stanju organa zaduženog za čišćenja organizma. Reč je o jetri. Ona čisti sve otrove koji se nagomilavaju u našem telu i od celokupnog zdravlja jetre zavisi da li ćemo se i koliko brzo izboriti sa toksinima u organizmu.

Dajemo vam savete kako da što efikasnije očistite ovog "čistača" organizma i doprinesete njegovom zdravlju.

Limun i voda

Od čega početi, nego od limuna koji je znamo već najbolji za organizam jer deluje alkalizujuće. On ima razna svojstva a između ostalog, zaslužan je za rad jetre. Uz sve to on sadrži i vitamin C, koji pomaže telu da eliminiše toksine. Ono što je najbitnije, limun ispira jetru.

Recept za primenu limuna:

Skuvajte tri limuna u vodi i kada su gotovi sameljite ih i dodajte vodu u kojoj su se kuvali. Ovako dobijenu smesu možete držati u frižideru dok je ne popijete.

Zeleni čaj

Češće čujemo kako treba piti puno vode za regeneraciju tela, ali ni zeleni čaj nije za baciti. Važno je pametno odabrati tečnost za čišćenje jetre. Jer, dok neki voćni sokovi (smoothies) podstiču uklanjanje masnih naslaga, zeleni čaj je idealan za uklanjanje toksina. Antioksidans, zeleni čaj je pravi “boost” za jetru. Možete ga piti 3 puta dnevno.

Ruzmarin

Ova biljka bi trebala češće da se nađe na vašoj listi jer je izuzetno lekovita. Ruzmarin zapravo podstiče probavu i tako čisti telo.

Čaj od ruzmarina:

Staviti 15g ruzmarina u litru vruće vode. Popijte jednu čašu ujutru, popodne i uveče.

Maslačak

Dosta je potcenjen i tretira se kao korov a zapravo ja veoma moćan čaj i omiljen u alternativnoj medicini. Maslačak se koristi i kod najtežih oboljenja jer filtrira toksine i pomaže probavljanju masnoća.

Čaj od maslačka

Pravite ga tako što u 150 ml vode dodate 3gr korena maslačka, ne listova, korena. Postoji i čaj od listova ali ovaj je jači. Pijte ovu smesu 3 puta dnevno.

Beli luk

Otereraće vampire i sve ostale nametljivce a i jetra ga prosto obožava. Sastoji se od selena i alicina.
Ta dva sastojka štite našu jetru, pa se nemojte ustručavati staviti ga u svoju salatu, umake, uz ribu i bilo koje varivo. Osim što djeluje blagotvorno, jelima će dati pikantniji ukus.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter