Izvor:
05.08.2018 u 20:05
0

STOMATOLOZI OTKRILI: Evo kako da pravilno vodite računa o higijeni zuba!

Jedan dan nam govore da zube treba da peremo bar tri puta dnevno, ako već ne uspevamo to da uradimo i posle užine, a jutradan nas upozoravaju da je sve preko dva opasno po zubnu gleđ. Većina stomatologa, ipak, tvrdi da prečesta higijena nije štetna, ali preporučuju da koristimo mekšu četkicu, a tvrdu odložimo.

Ovo nije jedina dilema koju nam nameću svakodnevne informacije o održavanju zdravlja zuba i blistavog osmeha. Često nas zbunjuju instrukcijama da li treba ili ne da koristimo konac za čišćenje. Stručnjaci uglavnom smatraju da je to poželjno, jer jedino tako higijena zuba i usta može da bude potpuna, ali opet treba biti umeren i ne preterivati u tome. Dovoljno je da upotrebimo konac pre odlaska na spavanje.

Desni nam krvare, pa mislimo da je bolje da ne koristimo četkicu, jer ćemo ih samo iziritirati? Greška. Krvarenje obično nastaje kada dentalni plak ili ostaci hrane nisu pravilno uklonjeni, što znači da ako primetimo da nam se to dešava, treba nežno oprati i očistiti zube najmanje dva puta dnevno.

I konačno, nema razloga da se plašimo tretmana izbeljivanja zuba, jer ako se oni rade stručno, sigurno nam neće oštetiti gleđ.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Makrobiotika.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter