Izvor:
08.08.2018 u 13:32
0

JEFTINO I LAKO: Čudotvorna soda bikarbona preporodiće vašu kožu i kosu!

Ne bacajte pare na skupe preparate, nećete verovati šta može soda bikarbona!

Sodu bikarbonu svi imamo u kući, a većina je retko kada koristi. Ipak, ona može učiniti čuda s kožom i kosom.

Pored već dobro poznatog recepta za izbeljivanje zuba, sodu bikarbonu možete koristiti i u nezi kože i kose, a evo kako:

Piling

Ukoliko pomešate sodu bikarbonu s vodom, dobićete smesu odličnu za piling lica. Ona će ukloniti sve mrtve ćelije s lica i koža će vam izgledati sjajno.

Uklanja naslage

Dodajte sodu bikarbonu u šampon prilikom pranja kose. Ona će ukloniti sve naslage koje su se nataložile na temenu. Naročito je korisna ako koristite više preparata za negu kose.

Očistite četke

Ne samo da uklanja naslage s kose, već i sa češlja i četki. Sve što vam je potrebno jeste vruća voda i soda. Pomešajte ih i potopite četke.

Omekšava zanoktice

Da li ste znali da soda bikarbona omekšava zanoktice? Pomešajte je s vodom i nanesite na kožicu i nokte četkicom od laka za nokte. Nežno trljajte i rešit ćete problem sa zanokticama.

Nega stopala

Vruća voda i soda bikarbona će učiniti čuda s vašim umornim stopalima. Ne samo da će omekšati kožu, već će vas i potpuno relaksirati.

Neželjene bradavice

Naučnici tvrde da će soda bikarbona u smesi s limunovim sokom ukloniti neželjene bradavice. Pomešajte ih i nanesite na bradavicu koju želite ukloniti. Ostavite da se osuši i isperite vodom.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter