Izvor:
08.09.2018 u 12:14
0

VRATILI STE SE SA MORA I „NABACILI“ BOJU: Evo kako da našminkate preplanuli ten!

Ovi trikovi će vam pomoći da svoj preplanuli ten posle mora, našminkate tako da vam svi zavide na izgledu.

Osunčani ten ženama je lepa uspomena sa letovanja. Volimo ga jer se na koži tada znatno manje primećuju nedostaci i licu daje privlačan i svež izgled, a zube čini beljim i lepšim.

Evo kako da lepotu osunčanog lica još više naglasite odgovarajućom šminkom.

Dobra hranljiva krema je najvažnija

Nakon boravka na moru i suncu kožu je više nego ikad potrebno hidrirati jer su je sunčevi zraci i morska so dehidrirali. Hidratantna krema je neophodna podloga za šminku. Koju ćete koristiti, to zavisi od tipa vaše kože, ali je ni slučajno ne smete preskakati.

Izaberite lagan puder ili kremu u boji

Kad je ten tamniji nego inače, treba vam i tamnija nijansa pudera. Ako želite da lice potpuno diše i da ne budete opterećeni osećajem da nosite masku, bolji izbor je krema u boji. Oni su neophodna podloga za postojanost rumenila, odnosno bronzera.

Puder u prahu stavite minimalno

S obzirom na to da se na preplanulom tenu nedostaci na koži mnogo manje vide, dovoljno je naneti vrlo malo pudera u kamenu, tek toliko da fiksirate šminku, ali minimalno, samo koliko je potrebno da koža ne sija.

Rumenilo i bronzer za svežinu lica

Boja breskve i sve nijanse roze su odličan izbor, baš kao i bronzer, koji bi trebalo koristiti samo kad smo pocrneli, jer na svetlom tenu ne izgleda dobro. Ako je vaša koža suva, koristite svetlucava rumenila ili bronzer, a ako je mešovita ili masna, bolje su mat teksture.

Hajlajter

Stavite ga minimalno na gornji deo jagodica, iznad usne, ispod obrva i navrh nosa. Cilj je da vam da svežinu, a ne da sijate kao disko kugla.

Koristite sjaj ili ruž nežnijih ili življih nijansi

Roze i crvenonarandžaste nijanse idealne su boje sjajeva ili ruževa, koje će još više istaći lepo osunčan ten. Oni tamniji, poput boje vina, na pocrnelom licu ne izgledaju lepo jer stvaraju neprirodan kontrast.

Koristite vodootpornu maskaru

Maskara je jedan od onih proizvoda iz dekorativne kozmetike koji celokupnom mejkapu daje finalni šmek. Ukoliko su u toku topli dani i još uvek se znojite, najbolje je da koristite vodootpornu.

Koristite senke zemljanih i zlaćanih tonova

Smeđe, bronzane i kestenjaste nijanse stopiće se s kožom i neprimetno, ali vrlo značajno naglasiti oči. Želite li nežnije nijanse na očima, odlučite se za ružičaste, koralne (one izgledaju odlično na tamnom tenu) ili zlaćane, koje predivno ističu osunčanu kožu.

Izor: Stil
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter