Izvor:
24.09.2018 u 06:18
0

ODGOVOR NA PITANJE KOJE MUČI VEĆINU ŽENA: Da li korektor ide pre ili posle pudera?

Na ovo tehničko mejkap pitanje mnoge žene ne znaju odgovor, pa smo odlučili da vam ga detaljno obrazložimo, ali i pitamo stručnjake za savet.

Ni jedan mejkap nije potpun bez pudera i korektora.

I dok svi samouvereno mislimo da znamo gde šta ide, zanimljivo nam je bilo da od mejkap stručnjaka čujemo da se većina njihovih klijentkinja i dalje pita gde i kada bi trebale da stave korektor. Minimalni poznavaoci mejkapa ostaće zbunjeni na ovo pitanje, oni koji razlikuju nekoliko četkica i znaju odokativno šta je konturisanje biće sigurni da ide preko pudera, ali zato će mejkap fanatici biti sigurni da može ispod i iznad pudera, naravno u zavisnosti od toga šta želimo da postignemo.

Za početak važno je naglasiti da naš jezik baš i ne pravi ključnu razliku koju imamo između "korektora" na tržištu. Naime, korektore delimo na "correctors" odnosno proizvode za korigovanje i "concealers" odnosno proizvode za prikrivanje.

U slučaju da imate crvenilo, izražene podočnjake i pigmentaciju biraćete "corrector", proizvod najčešće kremaste teksture i dobre pigmentacije u bojama poput boje lososa, breskve, mentol zelenoj, žutoj i slično, dok ćeš za halajter i prekrivanje bubuljica odabrati "concealer" koji će biti u tonu vaše kože ili ton svetliji te teksturom lakši od korektora.

Ako imate "corrector", onda ćeš ga naneti direktno na kožu ispod pudera jer će on neutralizovati boju kože, ublažiti crvenilo, pokriti upaljenu aknu i stvoriti bazu za neutralizovanje podočnjaka. Nakon nanošenja pudera tek ćete onda moći da koristite "concealer" koji će pokriti sitnije nepravilnosti, iznijansirati senku, napraviti halajter i do kraja pokriti podočnjake. U svakodnevnom mejkapu dovoljno je da imate "concealer" i nanosite ga isključivo preko pudera, ali ako želite kompletniji look potrebna su vam oba proizvoda i koristite ih ispod i iznad pudera. Doduše, čak se i "corrector" može nanositi preko pudera, ali onda ćete imati:

a) više posla za prekrivanje sa "concealerom",

b) moraćete da obratite pažnju da li odgovara teksturi pudera inače se neće dobro stopiti jedan s drugim.

Možda zvuči komplikovano jer smo vam u stvari rekli da možeš da radite i jedno i drugo, ako to radite u pravim uslovima, ali dobro je zapamtiti ovo: Ako imate proizvod u nijansi svoje kože kojim želite da pokrijete bubuljice i podočnjake, stavljajte ga na puder.

Cosmopolitan.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter