Izvor:
27.09.2018 u 14:12
0

ZA MEKŠU I JAČU KOSU: Napravite domaći regenerator od žumanca!

Zašto uvek sve rešavamo "hemijom", kada su nam nadohvat ruke namirnice koje mogu da nas učine lepom i negovanom? Kada je, na primer, reč o kosi, postoji toliko načina da je u sopstvenoj režiji učinimo zdravom i sjajnom. Domaći regeneratori mogu da je zaštite i oporave od posledica sunčanja i prekomernog feniranja, ojačaju je i naprave mekšom na dodir, a mi vam predlažemo dva jednostavna recepta u tu svrhu.

* Dovoljno vam je jedno žumance i četvrtina limuna. U šoljicu stavite narendanu limunovu koru sa žumancetom. Dobro promešajte i izmutite smesu, pa je nanesite na kosu koju ste prethodno oprali šamponom. Ostavite da balzam odstoji samo pet minuta. U mlaku vodu stavite nekoliko kapi eteričnog ulja ruzmarina i sa tom tečnošću dobro isperite kosu. Već posle prvog tretmana primetićete da je kosa meka i blistava.

* U dublju posudu sipajte dva litra tople vode i četiri kašike jabukovog sirćeta. Izmešajte sastojke i nanesite duž cele, prethodno oprane, kose. Sačekajte deset minuta i isperite. Jabukovo sirće će sačuvati ćelije vaše kose i ojačaće je.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter