Izvor:
20.01.2018 u 21:46
0

OBRATITE PAŽNJU: Ove namirnice gutaju lepotu!

Iako ih pola sveta redovno jede za doručak, ubeđeni da jedu zdrav doručak, žitarice i mešavine žitarica veoma loše utiču na kožu.

Nažalost, dosta namirnica koje volimo da jedemo zapravo su štetne i na različite načine negativno utiču na naše telo.

Na primer, sledećih 7 namirnica na vašu kožu deluju poput otrova!

1. Alkohol

"Ispijanje alkohola je jedna od najgorih stvari koje možete da uradite svojoj koži", kaže dermatolog Mihaela Bolder. Kada lep osećaj koji dobra čašica pruža na kraju izbledi, ostaviće vam samo štetne efekte. Prvo, alkohol remeti normalan rad hormona, što može da dovede do pojave akni. Drugo, oslabljuje imuni sistem. Treće, alkohol isušuje kožu i čini da izgledate umorno i starije.

2. Suši

Ova izuzezno ukusna namirnica vodi do preranog starenja i stvaranja akni! Problem je u tome što se priprema sa velikom količinom soli, koja je jedan od najvećih neprijatelja zdravlja i izgleda. Velike količine soli isušuju i izazivaju otoke na koži, jer zadržavaju vodu. Zato je uz suši veoma važno piti više vode.

3. Pirinčane galete

Možda će vas iznenaditi to što namirnica označena kao zdrava može da ima štetno delovanje. Preterano konzumiranje ukusnih kolačića od pirinča može da rezultira pojavom bora, ali i gojenjem, jer je lako prejesti se njima, a oni nisu ništa drugo do gomile praznih kalorija. Isto kao i alkohol, mogu da dovedu do pojave akni. Ako obožavate ove galete i ne želite da ih se odreknete, odaberite one obogaćene lanenim semenom, klicama ili povrćem.

4. Mlečni proizvodi

Ako se borite sa aknama, a konzumirate velike količine mlečnih proizvoda, eto rešenja. Kralvlje melko većinom sadrži hormon rasta, koje negativno utiče na rad lojnih žlezda i čini kožu masnijom. Veliki broj ljudi ima intoleranciju na laktozu, koja može da se ispolji i kroz akne i ekcem. Pokušajte da proizvode od kravljeg mleka zamenite kozjim ili da nabavite domaće kravlje mleko od prodavca za kojeg ste 100% sigurni da svoje životinje hrani prirodno.

5. Žitarice

Iako ih pola sveta redovno jede za doručak, ubeđeni da jedu zdrav doručak, žitarice i mešavine žitarica loše utiču na kožu. Problem je u gomili dodataka koji se koriste prilikom prerade, a koji mogu da izazovu svrab, alergijske reakcije i akne.

6. Prerađeno meso

Još jedan razlog za otečeno lice, a naročito nakon što ste posetili neki restoran, može da bude prerađeno meso. Kao i kod sušija, kada se pravi slanina, šunka, dimljeno meso, koriste se velike količine soli. Ove vrste mesa sadrže i štetne nitrite, koji mogu da izazovu prerano starenje.

7. Sokovi

Kupovni sokovi sadrže velike količine šećera, a taj šećer dovodi do pucanja kolagena u koži, čineći je starijom i neprivlačnom. Ljubitelji limunade moraju da znaju da nakon ispijanja osvežavajućeg napitka ne bi smeli da se izlažu suncu – kiselina iz limunovog soka u reakciji sa suncem može trajno da ošteti vašu kožu. Mnogo bolja opcija su domaći sokovi od voća i povrća.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/rberet

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter