NE BACAJTE PARE: Kozmetički proizvodi koji nikako ne rade posao, izbegnite ih!

 

Kozmetička industrija zaista zna namamiti kupce novim proizvodima. 

I dok neki od njih stvarno donose inovativna rešenja za svakodnevne bjuti probleme i čine vidljivu razliku, drugi su potpuno beskorisni. Nažalost, to je nemoguće otkriti pre nego ih isprobate, ali generalno govoreći, postoje tri kozmetička proizvoda koja stvarno nemaju nikakvu drugu svrhu, osim da troše vaš novac: 

Anticelulitne kreme

Bilo bi divno kada bi jedna krema mogla jednostavno izbrisati sav celulit s tela, ali to, nažalost, još uvek nije moguće. Proizvodi koji to obećavaju uglavnom samo hidriraju kožu, a u borbi protiv narandžine kore i dalje jedino pomažu vežbe, masaže i pravilna ishrana. 

Voda u spreju

Ne trošite novac na nešto što možete napraviti sami - i to besplatno. Voda u spreju ista je kao i ona iz slavine, a sigurno ćete kući naći i neku praznu bočicu s raspršivačem. Učinak će biti isti, a zapravo ga neće ni biti, jer jedino što ovaj proizvod nudi je kratkotrajno osveženje.

Losioni za određene delove tela

Ne treba vam poseban losion za stopala, pete, laktove... Tu se uglavnom radi o istom proizvodu, zapakovanom u različita pakovanja. Obični losion za telo jednako će dobro hidrirati vaša stopala kao i onaj čija je to jedina namena.

Srbija danas
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost