Izvor:
08.09.2016 u 16:21
0

NE BACAJTE PARE NA SKUPE ŠAMPONE: Ovo su najefikasniji lekovi protiv PERUTI, a dolaze iz PRIRODE

Stvaranje peruti u kosi je jako čest problem kod svih ljudi. Osim u kosi, može se pojaviti i na bradi, nosu, obrvama, iza ušiju i na vratu. Da bi sprečili nastajanje peruti, pokušajte sa domaćim receptima.

Jogurt i crni biber

Pomešajte temeljno dve kašike crnog bibera u prahu. Zatim ovu smesu utrljajte u kožu i nakon sat vremena isperite sa blagim šamponom.

Maslinovo ulje protiv peruti

Možete se rešiti peruti uz pomoć maslinovog ulja. Maslinovo ulje je jedan od najcenjenijih domaćih lekova za perut. Nanesite mlako maslinovo ulje na teme u kružnim pokretima, pre nego što odete u krevet. Isperite kosu s blagim šamponom u jutarnjim satima.

Limunov sok i kokosovo ulje

Pomešajte jednu kašiku limunovog soka s pet kašika kokosovog ulja. Nanesite na kožu kako bi se oslobodili od peruti. Limunov sok je prirodni lek za perut.Ostavite ovaj lek na koži 20 do 30 minuta, a zatim operite sa šamponom.

Sirće

Sirće je vrlo uspešno u lečenju peruti. Postoji nekoliko načina na koje možete da ga koristite za sprečavanje peruti. Možete masirati teme sirćetom pet do sedam minuta. Jabukovo sirće će vam pomoći da se oslobodite mrtvih ćelija kože, koje su odgovorne za začepljenje folikula što dovodi do peruti.

Soda bikarbona

Možete dodati jednu kašiku sode bikarbone u šampon kako bi uklonili perut.

Aloe vera

Primena aloe vere gela na kožu uklanja perut. Ostavite je da deluje na temenu 15 minuta. Aloja je prirodni lek, koja obnavlja oštećenu kožu i koja se bori protiv peruti.

Jaja za uklanjanje peruti

Umutite dva jajeta i to namažite na kožu i isperite za jedan sat. Jaje pomaže u lečenju peruti i opadanju kose. Jaje deluje kao dobar omekšivač za suvu kosu, te joj daje sjaj.

Izvor:zdravljeipriroda.com
Foto: zdravljeipriroda.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter