Izvor:
14.11.2018 u 20:22
0

PRAVILNA NEGA KOSE PUT DO SJAJA: Kako se oslobioditi uporne peruti!

Problem peruti, jedan je od najčešćih beauty problema sa kojim se mnoge žene i muškarci svakodnevno susreću, ali uz malo truda i stručnih saveta i ovaj problem je rešiv.

Dermatolozi otkrivaju šta sve morate da uradite, kako biste se oslobodili peruti i to na duže staze.

1. Izaberite prirodne šampone

Da biste se rešili peruti, potrebno je da dobro nahranite teme glave i koren dlake, a to ćete najbolje postići prirodnim uljima lavande ili jojobe, kojih ima u potpuno prirodnim šamponima bez sulfata i drugih hemikalija, koje samo isušuju teme i pospešuju pojavu peruti.

2. Perite kosu najviše 3 puta nedeljno

Svakodnevno pranje kose preterano isušuje vaše teme i podstiče stvaranje peruti. Svedite pranje kose na 3 puta nedeljno, što je idealna mera za održavanje čiste kose i uspešno smanjenje problema suvog temena.

3. Pravilno koristite regenerator

Jedna od većih grešaka koju mnogi prave, jeste da regenerator nanose na celu kosu, pa čak i na teme glave. Na taj način pore na koži glave se zapuše i stvara se problem sa pojačanom peruću. Potrudite se da regenerator nanosite samo na krajeve kose, kako biste ih nahranili i kosi povratili zdrav izgled.

4. Pojačajte unos vitamina

Ukoliko vam perut predstavlja veliki problem, trebalo bi da svoju ishranu obogatite vitaminima A i C, omega 3 masnim kiselinama, cinkom i gvožđem.

Izvor:LepotaIZdravlje
Foto: love Maegan/Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter