Izvor:
16.11.2018 u 11:04
0

LEPA KAO CVET: Nega kože koju nudi priroda!

Koliko god da su kozmetički preparati efikasni u borbi protiv starenja kože, hidratacije i nege, ipak su svi oni dobijeni hemijskim procesom. Sve što je potrebno vašoj koži nalazi se oko vas i čeka da se ubere. Budite prava dama i lepa kao cvet.

Nudimo vam prirodne kozmetičke preparate koji se prave lako, dostupni su i pospešiće vašu lepotu. Sada možete da negujete kožu i lice i to kod kuće. Budite svoj kozmetičar. Da krenemo redom:

Losion za čišćenje lica – kako ga pripremiti? Uzmite 45g suve hajdučke trave, prelijte ključalom vodom i ostavite da stoji tri sata. Zatim procedite i odvojite rastvor od trave. Losion čuvajte na tamnom i hladnom mestu. Ovaj losion je dobar za osetljivu i nežnu kožu lica. Čistite vaše lice ujutru i uveče.

Piling kože – uzmite čiste mekinje od pšenice i potopite u razblaženo jabukovo sirće. Trebate da dobijete masu koja će imati gustinu kao kaladont. Ovaj piling se koristi jednom nedeljno tako što se frotirnom rukavicom lagano utrljava smesa na kožu. Ovako se otklanjaju izumrele ćelije na koži i pojavljuju se nove koje podmlađuju ten.

Otvorene pore – se lako rešavaju lekovitim sokom koji ćete dobiti mešanjem. Potrebna vam je šargarepa 25g, krastavac 50g, limun 100g. Lečenjem otvorenih pora sprečava se pojava mitisera, a samim tim čuva se zdrava koža lica. Lice umijte gelom za umivanje i toplom vodom, pa upotrebite losion. To radite bar jednom u tri dana.

Suva koža – koja se lako leči prostim preparatima, tj. uljima. Potrebno vam je bademovo i maslinovo ulje. Ako ova dva ulja dobro pomešate, u proporciji 1:1, dobili ste ulje koje normalizuje kožu. Natopite gazu uljem i ostavite je na delovima lica koji su suvi. Držite gazu oko dvadeset minuta, i isperite lice mlakom vodom. Ovo možete raditi svaki dan.

Masna koža – potopite 15g bele koprive u ključalu vodu i ostavite poklopljen sud oko dva sata. To je gotov tonikum za lice. Možete koristiti neograničeno ovaj lekoviti rastvor s tim što ćete svakodnevno pripremati svež čaj.

Izvor:GradskiMagazin
Foto:Twitter/citymagazine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter