Izvor:
14.03.2019 u 10:47
0

OVO SU MITOVI KOJI NAVODNO POMAŽU OPORAVKU VAŠE KOSE! Evo šta je prava istina!

Ako želite zdravu kosu, morate se posvetiti adekvatnoj nezi što pre!

Svaka žena želi da ima zdravu i bujnu kosu, te poseže za raznim preparatima kako bi je ojačale.

Ali, mnoge dame veruju u neke učestale mitove o kosi koji zapravo nisu tačni.

Često šišanje podstiče brži rast kose

Sigurno vas frizeri i prijatleji savetuju da se što češće šišate jer će vam tako kosa brže rasti. Verovatno verujete u to, ali to zapravo nije istina. Kosa raste maksimalno 2 centimetra mesečno, bez obzira koliko se često šišali. Ako šišate češće oštećene krajeve kosa će vam izgledati zdravije i gušće, ali ako želite da ona brže raste, fokusirajte se na preparate. Oni će bogato nahraniti dlaku i podstaći brži rast kose.

Hladna voda utiče na sjaj vaše kose

Reč je o velikoj zabludi u koju mnogi veruju. Kosa ne sadrži žive ćelije, na koje toplina vode može da utiče. Kako bi vaša kosa bila sjajnija, odaberite dobar regenerator i zaboravite bespotrebno smrzavanje ispod tuša.

Oporavak oštećene kose

Oštećena kosa se ne može oporaviti, koliko god se svi trudili sa raznim preparatima. Oni mogu samo da poboljšaju kvalitet kose. Jedino rešenje i spas za nju je šišanje.

Učestalo pranje kose dovodi do njenog opadanja

Opadanje kose je dermatološki problem i nema nikakve veze sa njenim učestalim pranjem. Učestalo pranje kose, može da dovede do češćeg mašćenja kose, pa čak i do pojave peruti.Idealna mera pranja kose, koja ne može da ošteti njen kvalitet je 3 puta nedeljno.

Izvor: Stil
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter