Izvor:
15.03.2019 u 16:43
0

GADNO, ALI EFIKASNO: Ova maska će vam preporoditi kosu i učiniti da raste kao iz vode!

Luk je bogat sumporom koji je poznat kao mineral lepote.

Iako je kopriva kod nas najpoznatije prirodno sredstvo za negu slabe kose i problematičnog vlasišta, maska od luka ima mnoge prednosti jer sumpor podstiče proizvodnju kolagena i keratina, proteina koji su veoma važni za izgradnju zdravih noktiju i kose.

Nažalost, zbog današnje konzumacije industrijski procesuirane hrane i uzgoja voća i povrća na tlu osiromašenom mineralima, većini nas u ishrani pa time i u organizmu hronično nedostaje ovog važnog minerala. Kao što podupire rast kose, sumpor omogućuje normalnu funkciju gotovo svih tkiva u telu.

Stoga se preporučuje da luk uvedete za svakodnevnu ishranu, a ova maska će pak stvoriti trenutni učinak poboljšanja strukture vaše kose.

Priprema maske od luka

Potrebno je oguliti luk, iseći na četiri komada i izmiksati u blenderu ili obraditi u sokovniku. Sok od luka procedite kroz gazu ili neku drugu pamučnu krpicu i uz pomoć četkice za nanošenje boje za kosu nanesi na vlasište. Masku je najbolje držati sat vremena i isprati blagim šamponom.

Espreso
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter