Izvor:
01.04.2019 u 08:49
0

NEGA PRE SVEGA: Pripremite vašu kožu za SUNCE u nekoliko EFIKASNIH koraka!

Prvi lepi dani pravo su vreme za prolećnu negu kože, koja je, ogrubela i suva tokom zime, osetljiva na sunce. Evo kako da joj pružite pravu negu i zaštitu.

Zbog vetra i hladnoće koža tokom zime postane gruba i suva, pa s prvim zracima sunca, baš kao što skidamo tople jakne, džempere i kapute, treba da se oslobodimo i izumrlih slojeva kože. Dakle, piling je obavezan, jer će koži vratiti mekoću, elastičnost i blistavost, a nakon njega će i čišćenje i hidratacija biti delotvorniji.

Skinite zimsko ruho

Da bismo sinuli prolećnim sjajem, vrlo je važno da uradimo dobar piling kako bi koža prodisala.

Birajte preparate po želji ili sami smućkajte po tri kašičice kafe, šećera i kantarionovog ili maslinovog ulja i time istrljajte celo telo. Odmah ćete primetiti da je koža glatka, meka i bez suvišnih ljuspica. Gledajte da ovaj kućni tretman radite jednom do dvaput nedeljno i posebnu pažnju posvetite laktovima i petama.

Nahranite i lice i telo

Potrebno je da koži vratite prirodnu vlažnost i da je nahranite antioksidantima, od kojih će biti lepša i otpornija na štetne uticaje iz spoljašnje sredine. Međutim, sad treba da izbegavate masne, teške kreme za lice kako se pore ne bi zapušile i kako ne bi nastale akne. Zato tražite laganije hranljive teksture koje odgovaraju vašem tipu kože, recimo, kreme za lice s alojom, kamilicom, nevenom, dok pred spavanje možete koristiti prirodna ulja: arganovo, jojobino ili od koštica kajsije. Za negu tela potražite mleka i losione koji će kožu hidrirati i pružiti joj celodnevnu vlažnost.

Čuvajte se sunca

Svi smo se uželeli prolećnog sunca, ali koliko god da prija, ono ume i da naškodi. Snažni UV zraci na svetloj koži, oslabljenoj posle zimskog sna, mogu da izazovu trajne promene i ubrzaju starenje. Zato je vrlo važno da, kad god izlazite, stavite adekvatnu zaštitu. Krema za lice treba da ima i SPF, po mogućstvu 30, jer ćete tako kožu sačuvati od štetnog zračenja i negovati mladalački izgled. A preparat za telo sa UV filterima nanosite na sve otkrivene delove kože.

Izvor: Glossy
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter