VELIKE GREŠKE U NEGOVANJU KOJE PRAVITE: Izbegavajte ove tri stvari!

 

Negovana koža i blistav ten, ono su u šta mnoge žene ulažu trud i ne sluteći da ponekad prave greške, koje umesto da im pomognu, imaju štetan efekat na zdrav izgled kože.

Beauty svet je neretko prepun mitova, koji nemaju nikakvo utemeljenje, ali se među ženama veoma jednostavno šire i prihvataju, a usled toga, dolazi do nekih beauty grešaka koje imaju posledice na lepotu i zdravlje naše kože.

Vreme je da iz svoje rutine ukinemo sledeće navike, i svojoj koži priuštimo negu kakvu zaslužuje.

1. Često skidate šminku vlažnim maramicama

Iako su vlažne maramice često najjednostavniji način uklanjanja šminke, one će sa lica odkloniti make-up, ali će ostaviti sloj hemikalija, koji ne prija vašoj koži. Ako nemate vremena da detaljno skinete šminku sa lica i pri ruci imate samo vlažne maramice, obavezno se morate umiti, kako biste sprali sloj hemikalija i time sprečile neželjene iritacije.

2. Redovno posećujete solarijum

Većina žena smatra da je odlazak u solarijum idealna priprema za leto. One mesecima temeljno rade na postizanju ujednačene boje tena, kako bi se na taj način zaštitile od opekotina, izazvanih jakim sunčevim zracima. Ten stečen u solarijumu ne može vas zaštititi od opekotina, već tamna boja kože samo čini da one budu manje primetne. Jedini način da se zaštitite od jakog sunca su kreme sa SPF faktorom, koje bi trebalo da postanu deo vaše svakodnevne rutine.

3. Prečesto se umivate

Svakodnevno čišćenje kože lica, obavezno je obaviti ujutru i uveče, ali trebalo bi da znate da u svemu treba imati meru. Učestalo korišćenje sredstava za čišćenje lica može poprilično isušiti vašu kožu. Uz to, ne zaboravite da nakon svakog umivanja kožu bogato nahranite hidratantnom kremom.

 

Lepota i Zdravlje
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Kviz: Naslovna strana  
11:55  Vesti  
12:05  Provodadžija  
12:55  Vesti  
13:05  Provodadžija  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Suze moje sestre  
19:00  Čađava mehana  
21:00  Provodadžija  
22:00  Goli život  
23:20  Novajlije reality