VELIKE GREŠKE U NEGOVANJU KOJE PRAVITE: Izbegavajte ove tri stvari!

 

Negovana koža i blistav ten, ono su u šta mnoge žene ulažu trud i ne sluteći da ponekad prave greške, koje umesto da im pomognu, imaju štetan efekat na zdrav izgled kože.

Beauty svet je neretko prepun mitova, koji nemaju nikakvo utemeljenje, ali se među ženama veoma jednostavno šire i prihvataju, a usled toga, dolazi do nekih beauty grešaka koje imaju posledice na lepotu i zdravlje naše kože.

Vreme je da iz svoje rutine ukinemo sledeće navike, i svojoj koži priuštimo negu kakvu zaslužuje.

1. Često skidate šminku vlažnim maramicama

Iako su vlažne maramice često najjednostavniji način uklanjanja šminke, one će sa lica odkloniti make-up, ali će ostaviti sloj hemikalija, koji ne prija vašoj koži. Ako nemate vremena da detaljno skinete šminku sa lica i pri ruci imate samo vlažne maramice, obavezno se morate umiti, kako biste sprali sloj hemikalija i time sprečile neželjene iritacije.

2. Redovno posećujete solarijum

Većina žena smatra da je odlazak u solarijum idealna priprema za leto. One mesecima temeljno rade na postizanju ujednačene boje tena, kako bi se na taj način zaštitile od opekotina, izazvanih jakim sunčevim zracima. Ten stečen u solarijumu ne može vas zaštititi od opekotina, već tamna boja kože samo čini da one budu manje primetne. Jedini način da se zaštitite od jakog sunca su kreme sa SPF faktorom, koje bi trebalo da postanu deo vaše svakodnevne rutine.

3. Prečesto se umivate

Svakodnevno čišćenje kože lica, obavezno je obaviti ujutru i uveče, ali trebalo bi da znate da u svemu treba imati meru. Učestalo korišćenje sredstava za čišćenje lica može poprilično isušiti vašu kožu. Uz to, ne zaboravite da nakon svakog umivanja kožu bogato nahranite hidratantnom kremom.

 

Lepota i Zdravlje
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16.10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Parovi - Nominacije
02:30 Parovi - Live