Izvor:
12.04.2019 u 10:44
0

DA LI JE ZAISTA EFIKSNA? Sve tajne laserske depilacije!

Osloboditi se dlačica trajno zvuči jako primamljivo. Sa dolaskom proleća povećava se broj posetilaca salona koji se bave ovim zahvatom, a koji je, iz godine u godinu, sve popularniji.

Žene, kao i muškarci, imaju želju da se zauvek pozdrave sa dlačicama na telu i da, pomoću lasera, mogu da se ponose kožom poput svile, jednom za svagda. Ipak, nedoumice vezane za tretman laserom i dalje prolaze našem mislima i ponekad nas teraju da odustanemo od ovog "čuda".

Iz tog razloga, želimo da razrešimo makar deo nedoumica i bliže se upoznamo sa procesom depilacije laserom, kao i sa rezultatima iste.

Krenimo sa najučestalijim pitanjima.

Da li je lakše ukloniti laserom dlačice koje su plave, odnosno svetle?

Da. S obzirom na to da svetlije dlačice imaju manji procenat melanina (pigmenta), svakako da je lakše ukloniti ih, jer laser upravo „gađa“ melanin. Ipak, to ne znači da je nemoguće ukloniti izrazito tamne dlačice. Zahvaljujući laserima najnovije generacije, bez većih muka je to moguće.

Da li je zabranjeno podvrgnuti se tretmanu laserom leti?

Zapravo nije. Depilacija laserom može se obaviti u bilo kom delu godine. Ipak stoji jedna činjenica. Osunčane zone ne bi trebalo depilirati laserom. Dakle, ukoliko ste se sunčali, preporučljivo je da uradite depilaciju na delovima tela koji su ostali zaštićeni od sunca, poput pazuha i intimne zone.

Da li je bolje pustiti dlačice da izrastu pre depilacije?

Potrebno je da ne depilirate dlačice voskom ili pincetom, tj da ih ne uklanjate iz korena, nekih 10 do 15 dana pre tretmana, odnosno dlačica mora da probije kožu, jer će upravo ona imati ulogu prenosioca energije lasera od kože do matriksa dlake, koji je ono što želimo da uništimo. S druge strane, dozvoljeno je obrijati noge brijačem.

Da li je depilacija laserom efektivnija ukoliko je prethodno rađena deplacija voskom?

Ova tvrdnja nije istinita. Svejedno je koji ste metod uklanjanja dlačica prethodno koristili, broj tretmana zavisi od nečeg sasvim drugog, odnosno, od količine melanina u dlačicama. Kada pričamo o najučinkovitijem načinu oslobađanja od neželjenih dlačica, to je definitvno laser. Jedino će vas on osloboditi dlačica trajno.

Da li je tretman laserom bolan?

Osećaj koji proizvodi laser na koži nije bol, već osećaj toplote zbog svetlosti koju baca laser. Nekim pacijentima je ovaj osećaj neprijatan, u zavisnosti od osetljivosti kože i praga bola.

Da li dlačice ponovo izrastu nakom nekog vremena?

Na telu ne. Što se tiče lica, ukoiko postoji hormonski stimulans, može da izraste malo dlačica, ali u mnogo manjoj meri i mnogo slabije nego pre tretmana.

Da li je dozvoljeno sunčanje nakon lasera?

Ovo je još jedna zabluda. S druge strane, istina je da su neke osobe osetljivije na radijaciju nakon lasera. Zato bi bilo preporučljivo da nakon tretmana koristite kreme sa zaštitnim faktorom.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter