OVA ČETIRI PRAVILA ĆE VAM PROMENITI ŽIVOT: Kako zadržati intezivan miris tokom celog dana? (FOTO)Čini se da nanošenje parfema ne predstavlja nikakvu filosofiju, pa ipak, ako želite da vaš parfem miriše istim intenzitetom, tokom celog dana, morate da znate određena pravila o nanošenju, ali i skladištenju parfema. 

Ukoliko budete praktikovali ova 4 pravila, vaš omiljeni parfem će na vašem vratu mirisati istim intenzitetom, tokom celog dana.

1. Samo naprskajte parfem

Kada parfem naprskate na zglob ruke, poslednje što treba da uradite je da ga istrljate drugom rukom, što je, moramo priznati, navika većine od nas. Trljanjem zagrevamo kožu i na taj način se stvaraju prirodni enzimi, koji mogu izmeniti miris parfema. Kako bi parfem mirisao intenzivno samo ga naprskajte na željena mesta na koži i pustite da se osuši.

2. Čuvajte parfem uvek na istom mestu

Nagle promene u temperaturi mogu izazvati hemijske reakcije u sastavu parfema, koje će skratiti rok njegovog trajanja. Pa je kupatilo, u kome se temperatura najčešće menja, nepogodno mesto za čuvanje parfema. Najbolje je da parfem čuvate u originalnoj kutiji i na sobnoj temperaturi, recimo na toaletnom stočiću u vašoj spavaćoj sobi.

3. Pravilno nanesite parfem

Parfem se najbolje nanosi na negovanu i hidriranu kožu. Hidrirana koža mnogo će duže zadržati miris na sebi. Veoma je važno da mesta na koja nanosite parfem nikad ne prekrivate odećom, u suprotnom će se njegov intenzitet znatno smanjiti.

4. Manja pakovanja su bolji izbor

Manja pakovanja garantuju da će parfem ostati svež taman onoliko dugo, koliko vam vremena treba i da ga potrošite, jer mnogi parfemi već nakon 3 meseca od početka upotrebe mogu izgubiti svoju svežinu.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro