MAKE UP REŠENJA: Instant trikovi koji ne prijaju našoj koži!

 Kako svakoga dana sve više žurimo, ubrzali smo našu make up rutinu do maksimuma, a posebnu pažnju obraćamo na to da nam šminka tokom dana što duže stoji na mestu. Upravo zbog toga, koristimo se nekim rešenjima, koja ne prijaju našoj koži i negativno utiču na njen kvalitet.

Za svaku od nas savršen make up look podrazumeva besprekoran izgled i dugotrajnost šminke. S obzirom na naš raspored, koji ne uključuje i vreme za ponovno šminkanje, bitno nam je da nam šminka stoji što duže na licu i to, ako je moguće bez nekih promena, koje narušavaju estetiku.

Upravo iz navedenih razloga, često se služimo nekim brzim trikovima, koji našoj koži ne prijaju, a na samom vrhu takvih trikova, nalazi se fiksiranje šminke, lakom za kosu. Iako je reč o vrlo popularnom beauty triku, to nikako ne znači da on prija našoj koži, naročito kada preraste u svakodnevnu naviku.

Ova zamena fiksatoru dodatno isušuje našu kožu, a iz to, hemikalije, koje se nalaze u sastavu laka za kosu, dodatno mogu zapušiti pore i izazvati upalne procese na koži. Dakle, imajte na umu da su fiksatori najbolje rešenje, ako želite da obezbedite dugotrajnost svog make up-a.

Nemojte zaboraviti da je zdrava i sjajna koža jedini beauty imperativ kome težimo, jer samo pod uslovom da nam je koža besprekorno lepa i zdrava, make up može izgledati dobro.

 

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro