Izvor:
07.05.2019 u 18:38
0

EVO KAKO DA SE SPASITE OVOG PROBLEMA: Imamo rešenje protiv prekomernog znojenja kod žena!

Na prekomerne znojenje kod žena, osim povećano lučenje znojnih žlezda, utiče i još nekoliko stvri koje su samo deo naših loših navika.

Ako primenite ove savete koje dajemo, vaša bluza koju nosite, ostaće suva i bez neprijatnog mirisa.

Ograničite ljutu hranu i unos kofeina:

Pića koja u sebi imaju mnogo kofeina, kao koka kola, začinjena hrana, ljuta i pikantna jela, mogu biti uzrok prekomernog znojenja, pogotovu u predelu lica i glave.Držite se samo pića i hrane koja vam prijaju, i koja vam pomažu da održite vaše telo suvim. Takođe, koristite blage začine koje dodajete jelu da biste poboljšali ukus, neka to bude kurkuma.

Tuširanje je lek

Prilikom tuširanja neka vaša kupka ili sapun budu vrlo blagi. Za osobe koje se preterano znoje, ispod pazuha je sapunom najlakše otkloniti neprijatne mirise. Ako osećate potrebu da se istuširate više puta dnevno, to učinite.Ako niste ovaj tip koji baš voli da se kupa, onda koristie antibakterijske sapune da smanjite bakterije na svojoj koži. Kada se bakterije na koži pomešaju sa znojem, to izaziva neprijatan miris.

Kako da ne budete "gola voda" tokom noći

Ako se nalazite u menopauzi, ovo može biti veliki razlog zbog koga se noću budite potpuno mokri, i što imate neprijatne valunge. PNa tržištu postoje mnogo lekova na prirodnoj bazi, koja sprečavaju ovu vrstu neprijatnih napada vrućine. Uzmite vlažan peškir, hladno piće, čak i malo leda i prohladite se jer će vam sigurno prijati u tom trenutku. Mnoge žene koriste i alternativnu vrstu terapija – sodu bikarbonu, kao i bebi puder. Razgovarajte sa vašim doktorom jer on najbolje zna da vam preporuči šta vam treba!

Izaberite pravu odeću

Pamuk je najbolji izbor na koži, jer ta vrsta materijala omogućava "koži da diše". Kada vežbate, koristite tkanine na kojima piše da upijaju znoj, jer će te tada ostati suvi i nećete mirisati.Bela i šarena odeća, odlično može da prikrije mrlje od znoja.

Smanjite stres

Stres ume da izazove znojenje, a i znojenje izaziva stres, pa takva kombinacija predstavlja "začar krug". Joga je prava antistres terapija, kao i meditacija, duboko disanje, stopite se sa okolinom i razmenite pozitivnu energiju.

Koristite antiperspirante

Oni sadrže aluminijumske soli, i kada ih nanesete na kožu, formiraju čepove koji blokiraju znoj. Možete tražiti od dermatologa da vam preporuči antiperspirant. Medicinski antiperspiranti su efikasniji u zaustavljanju znojenja zato što imaju veće koncentracije aktivnih sastojaka.

Ne dozvolite dehidraciju

Prekomerno znojenje može da dovede do dehidracije i toplotnog udara. Voće i povrće su prirodni hidratori, jer sadrže od 60 do 95 odsto vode. Dinje, papaja i mango su naročito korisni, jer sadrže i kalijum, koji pomaže u regulisanju ravnoteže tečnosti i minerala u telu. Pijte dosta vode, a izbegavajte alkohol, jer on samo doprinosi dehidraciji.

Happytv.rs
Foto:
Twitter/HyperhidrosisCenter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter