Izvor:
19.05.2019 u 08:07
0

SPREMNE ZA POKAZIVANJE TELA NA PLAŽI: Rešite se celulita za samo 14 dana! (VIDEO)

Čak osamdeset procenata žena na Zapadu ima kvrgava masna mesta na telu poznata kao celulit. Ponekad celulit i zahvata musškarce. Rašireno je verovanje da je masnoća u celulitu značajno različita od masnoćena drugim mestima, ali to nije tačno. Celulit nije nikakav poseban problem, osim ako ste uz to i gojazni.

Neki delovi tela kao što su butine i zadnjica, naročito su podložni nastanku celulita. Takav celulit se teško otklanja, a obično se pojavljuje u periodima promene lučenja reproduktivnih hormona – ma primer u pubertetu, tokom trudnoće, menopauze ili uzimanja pilula za kontracepciju.

Kako nastaje celulit

Masnoća u celulitu razdvojena je neelastičnim trakama vezivnog tkiva. Ove trake se protežu između kože i dubljeg tkiva, gde su dobro prišvršćene. Mnogi ljudi koji imaju celulit pate i od gojaznosti. Kada se čovek goji, masne ćelije rastu ali vezivne trake ostaju iste dužine. Masnoća se zato širi jedinu stranu na koju može prema koži, kada se to dogodi trake zatežu kožu stvarajući izgled pomarandžine kore. problem se često pogoršava s godinama.

Slaba cirkulacija limfe često može da doprinese nastanku celulita kada se otpadne materije zadrže u krvotok. To je jedini razlog zbog koga i žene koje nisu gojazne imaju celulit.

Prevencija

  • Pokušavajte da održavate telesnu težinu,
  • Redovno vežbajte kako biste poboljšali tonus tela,
  • Izbegavajte dugo sedenje i stajanje,
  • Pojedite svakog dana po pet porcija voća i povrća,
  • Pijte dovoljno vode da utolite žeđ i da vam mokraća bude svetle boje.

Kako da se rešite celulita

  • Kupite neko ulje za masažu i zaposlite svoju jaču polovinu da vas dobro izmasira. Možete kupite i vrlo popularne oklagije za masažu ali morate pažljivo rukovati sa njima, i ne preporučuju se osobama sa proširenim venama.
  • Radite vežbe.

Donosimo vam set vežbi koje obećavaju da će vaš celulit nestati za 14 dana.

Pogledaj video:

Happytv.rs
Foto: Twitter/dijetanet
Video:Youtube/bright side

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter