Izvor:
08.06.2019 u 18:23
0

BEAUTY SAVETI: Žene u 40-im!

Ulaskom u četvrtu deceniju, pravila beauty igre se menjaju, jer koža postaje suvlja, bore vidljivije, a tonus lica slabi. Ipak, ako u svoju beauty rutinu uvrstite određene navike i potrudite se da iskorenite beauty navike, koje štete kvalitetu vaše kože, vaše lice i vrat idalje će izgledati mladoliko, a vi ćete imati samopouzdanja i uživaćete u svakodnevnim komplimentima.

Adekvatna nega, pravilan odabir i adekvatna tehnika nanošenja šminke, pomoći će vam da u 40-tim izgledate vrlo mladoliko.

1. Pripremite kožu za šminkanje

Kao što smo već rekli, s vremenom vaša koža postaje sve suvlja, pa je veoma važno da je hidrirate pre nanošenja make up-a. Nanesite sloj dnevne, hidratantne kreme i sačekajte da je koža upije.

Primer bi trebalo da postane deo vaše rutine, ukoliko to do sada nije bio. On će zagladiti pore, prekriti sitne nepravilnosti i što je najvažnije od svega, držaće vam šminku na mestu tokom celog dana.

Zreloj koži neophodna je hidratacija i adekvatna priprema pred šminkanje.

2. Tanak sloj pudera

Adekvatan puder zaista može sakriti vaše godine, ali prevelika količina proizvoda može naglasiti bore i nepravilnosti na koži, a uz to može izgledati neuredno. Kada uđete u 40-tu zaboravite na pudere teške strukture, koji se skupljaju u porama i naglašavaju bore, već odaberite proizvod fluidne i prozračne teksture.

Nanesite tanak sloj hidratantnog pudera i dobro ga izblendajte kako biste ga ravnomerno naneli na celu površinu lica.

3. Korektor je neizostavan

Nakon 40-te koža ispod očiju postaje izrazito suva i tamna, zato je zaista važno da pronađete odgovarajuću nijansu korektora, sa hidrirajućom formulom, koja će vam pomoći da prekrijete svoj umorni izgled. Kako ne biste naglasili bore oko očiju, korektor nanesite samo na unutrašnji deo podočnjaka, bliže nosu i dobro ga izblendajte beauty blenderom.

4. Rumenilo

Rumenilo vraća zdravu boju našem licu, pa je neizostavan deo naše make up rutine. Izbegavajte hladne nijanse rumenila, a idealne nijanse za vas su kajsijasti tonovi, koji odgovaraju svakom podtonu kože. Bitno je da rumenilo nanosite direktno na jagodice i dobro ga izblendate, jer ako ga nanesete previše nisko na obraze, možete izgledati neprirodno i flekavo, a to nikako ne želite.

5. Popunite obrve

S godinama naše obrve gube na volumenu i zaista ih je važno popuniti, kako bi oko došlo do izražaja. Imajte na umu da obrve nikako ne bi trebalo da vam budu pretanke i popunite ih olovkom ili senkom u nijansi vaših obrva, laganim potezima. Sa ovim potezom morate biti veoma pažljivi jer tamnija boja od vaših obrva, ili prevelika količina proizvoda, mogu biti fatalna beauty greška.

6. Svedeni eye make up

Topli mat tonovi senke, daće vašem oku odmoran i svež izgled. Sloj maskare daće dubinu vašem oku i volumen vašim trepavicama, što će vaš izgled učiniti mladolikim i senzualnijim. Izbegavajte sive tonove senki, jer će dati umoran i zamagljen izgled vašim očima i dodatno će naglasiti bore.

7. Precizno nanesite ruž

Ruž je najbolji način da zaokružite ceo make up look i date svom izgledu potrebnu svežinu. Pre nanošenja ruža uradite piling usana i nanesite balzam, kako biste hidrirali usne. Olovkom u nijansi ruža iscrtajte ivice, kako biste ruž naneli što preciznije.

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter