Izvor:
12.06.2019 u 10:23
0

SIMBOL ŽENSTVENOSTI I GRACIOZNOSTI: Saveti za dugu i negovanu kosu!

Lepa kosa je simbol ženstvenosti i većini žena daje dodatno samopouzdanje. Devojke vole svoju dugu kosu jer naglašava njihovu prirodnu lepotu, osećaju se glamurozno i graciozno. Iz ovog razloga mnogim poznatim ličnostima duga kosa predstavlja zaštitni znak, a neke od tih dama su: Džesika Bil, Lili Kolins, Dženifer Lopez, Dakota Džonson i mnoge druge. Odgovarajuća nega je od ključne važnosti ako želite kosu koja je duga, zdrava i negovana. Prelepa, a uz to i zdrava kosa je san mnogih žena, ali može biti teško da se postigne i održi.

Održavanje zdrave kose nije lak zadatak , ali isto tako nije nemoguće da se ostvari. Kosa može da ostati zdrava, i ne morate često da je šišate (znamo koliko je damama teško da izgube tih poslednjih 3cm).

Zato, dajemo 5 saveta kako vaši snovi o dugoj i zdravoj kosi ovog leta mogu postati stvarnost.

Savet 1

Koristite masku od ricinusovog i maslinovog ulja

Nanesite nežno ovaj miks na suvu kosu. Masirajte teme bar 5 minuta, pa rasporedite masku na celu dužinu kose. Držite je dva sata pre nego što je isperete. Takođe, ako želite dugu kosu iz snova, koristite proizvode koji sadrže ove sastojke: keratin i ricinusovo ulje, jer mogu da učine čuda za vašu kosu.

Savet 2

Pažljivo koristite šnale i gumice za kosu

One mogu da vuku kosu previše agresivno i tako prouzrokuju oštećenje. Zato pustite kosu kad god za to imate priliku. Takođe, postoje gumice i šnale koje neće oštetiti vašu kosu, pa birajte pažljivo.

Savet 3

Hranite se ispravno.

Jaja su odličan izvor proteina i biotina, dva nutrijenta koja mogu prouzrokovati rast kose. Takođe, borovnice su pune sastojaka i vitamina koja mogu da utiču na zdravlje kose.

Savet 4

Vreo tuš nije samo loš za vašu kožu, već negativno utiče i na zdravlje kose. Ispirajte kosu mlakom vodom, jer će to uticati na jačanje vlasi.

Savet 5

Koristite svilenu jastučnicu zato što umanjuje lomljenje vlasi i pomaže da se kosa lako rasporedi na jastuku.

Uživajte u svojoj lepoj i zdravoj kosi i ostanite pune samopouzdanja. Uz to, sa dugom kosom bićete u trendu, jer, kako kažu modni stručnjaci, ona je apsolutni “must have” ovog leta.

Stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter