Izvor:
17.06.2019 u 20:31
0

POTAMNITE I PRE ODLASKA NA PLAŽU: Evo KAKO!

Sa tako belim tenom u bikiniju ne izgledate naročito privlačno. Ipak, ovog proleća možete biti u prednosti i uz pomoć naših saveta, ponosno pokazati svoj preplanuli ten već u prvim danima na plaži.

Kreme za samopotamnjivanje

Danas postoji mnogo krema za samopotamnjivanje. Takođe postoje i preparati u vidu spreja, koji mogu da se nanesu u kućnoj varijanti bez imalo muke. Ključna stvar, da bi rezultat koji dobijete bio prirodniji, jeste da izaberete nijansu koja je slična vašoj prirodnoj boji kože i da sprej ili kremu naneste pravilno.

Pre nego što naneste kremu za samopotamnjivanje, preporučujemo da uradite piling celog tela. Proizvod mora da se nanosi postepeno. Možete ga iskoristiti dva puta sedmično ili naizmenično (jedan dan nanosite kremu, drugi dan ne…). Ove vrste proizvoda isušuju kožu, tako da vam savetujemo da uporedo koristite preparat za hidrataciju redovno.

Trudite se da kremu nanosite što ravnomernije. Normalno je da rezultati u početku neće biti savršeni. Kada koža krene da tamni, videćete propuste i možete ih korigovati. Ne računajte na to da ćete prvih nekoliko dana moći da nosite kratke pantalone ili suknju, jer je vrlo verovatno da će se primećivati nesavršenosti, koje su posledica procesa nanošenja kreme za samopotamnjivanje.

Ukoliko u neko skorije vreme idete na bazen ili plažu, ne zaboravite da naneste kremu i na leđa. Za to će vam trebati pomoć.

Ne zaboravite da nakon što okončate nanošenje kreme operete ruke, kako vam dlanovi ne bi bili žuti.

Aparat za samopotamnjivanje u salonima lepote

Neki od salona lepote i solarijuma imaju aparat za samopotamnjivanje. Radi se o velikim kabinama, gde treba da stojite mirno, dok vas aparat prska svuda po telu sprejem za samopotamnjivanje. Za svega nekoliko sati, rezulatati su vidljivi. Savetujemo vam da kada krenete u salon lepote obučete odeću koja nije nova, jer će svakako po njoj ostati žute fleke. Dakle tamna i neomiljena garderoba.

Sprej i krema za samopotamnjivanje nemaju zaštitni faktor od sunca, pa jednako možete izgoreti. Imajte to na umu, kada krenete na plažu ili bazen.

Ishrana u službi preplanulog tena

Ukoliko želite da što pre postignete preplanuli ten, dva meseca pre izlaganja suncu, možete početi sa ishranom bogatom betakarotenom, koji stimuliše proizvodnju melanina. Znate šta je melanin? Tamni pigment koji je odgovoran za tamnjenje kože. Namirnice poput šargarepe, tikve, lisnatog povrća, zatim voća poput trešnje, dinje i kajsije pomoći će vam da unesete betakaroten. Osim toga, u apoteci možete naći kompleks vitamina sa betakarotenom.

Imati preplanuli, pozlaćeni ten veoma je atraktivno i poželjno. To svi želimo. Ipak, čuvajte svoju kožu od negativnih posledica izlaganja suncu, posebno oko podneva, kada je sunce najjače. Prilikom izlaganja suncu, koristite odgovarajući proizvod sa zaštitnim faktorom. Ne pokušavajte da ubrzate proces izlažući se preveliki broj sati dnevno suncu ili korišćenjem kreme sa manjim zaštitnim faktorom od onog koji je za vas optimalan.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter