Izvor:
01.09.2019 u 09:08
0

OVO ĆE VAM SIGURNO POMOĆI: Kako se rešiti hiperpigmentacije?

Iako svaka od nas čezne za besprekornim tenom, bez nepravilnosti, tamne fleke od sunca su sve češći problem sa kojim se susrećemo. Reč je o poremećaju koji nastaje usled preteranog stvaranja melanina u koži, koji se javlja kao posledica preteranom izlaganju suncu, bez odgovarajuće zaštite.

Iako se hiperpigmentacija najčešće doživljava kao prvi znak starenja kože, reč je o pojavi koja se javlja usled direktne izloženosti kože sunčevom zračenju. Ovaj estetski problem često je najupečatljiviji u predelu lica, dekoltea i vrata. Uklanjanje hiperpigmentacije nije jednostavan proces, pa je potrebno da budete strpljivi, uporni i da izaberete kvalitetne proizvode, koji će postepeno pokazivati pozitivne rezultate u izjednačavanju vašeg tena i uklanjanju tamnih fleka na koži.

Svako novo izlaganje suncu učiniće da vaše flekice postanu još tamnije, pa ako želite da sprečite ovaj problem, na sunce ne izlazite bez adekvatne pripreme u vidu kreme sa SPF-om, koja će umanjiti uticaj sunčevih zraka na vašu kožu.

Proizvodi za negu, koji će otkloniti hiperpigmentaciju u svom sastavu moraju sadržati glikolnu kiselinu, koja uklanja mrtve ćelije sa površine kože, kao i vitamine C i E, koji će pomoći u diskoloraciji tamnih mrlja na koži. Pored ovoga, proizvodi moraju biti bogati prirodnim uljima, koji dubinski deluju i regenerišu kožu.

Još jedan važan sastojak koji će vam pomoći u borbi protiv hiperpigmentacije svakako je retinol, koji pokreće metabolizam ćelija i ubrzava izbijanje novih mladih ćelija na površinu kože. Retinol postepeno uvedite u svoju negu kože, kako bi koža postala tolerantna. Važno je da retinol nanosite pred spavanje, jer nije poželjno izlaziti na sunce, kada kožu namažete proizvodom koji u sebi sadrži retinol, s obzirom da njegova formulacija nije stabilna na sunčevoj svetlosti.

Hidrohinon je najmoćniji saveznik u borbi protiv hiperpigmentacije, jer blokira proizvodnju pigmenta, na mestima na kojima su flekice već nastale.

Sada kada znate sastojke koji će vam efikasno pomoći u borbi protiv siperpigmentacije, potražite i proizvode za negu koji ih u sebi sadrže a istovremeno odgovaraju vašem tipu kože! Negujte se i budite uporni dok vaš ten ponovo ne postane besprekorno čist i ujednačen.

Izvor:nadlanu.com
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter