Izvor:
06.09.2019 u 10:11
0

OVI SAVETI ĆE VAM POMOĆI: Sačuvajte preplanuli ten i nakon letovanja! (FOTO)

Dok nam je tokom leta cilj bio da temeljno i postepeno steknemo savršen, preplanuli ten, tako nam s poslednjim danima leta osnovna misija postaje da bronzanu boju što duže zadržimo na svojoj koži. Naravno, preplanuli ten će vremenom izbledeti usled regeneracije kože i izbijanja novih ćelija na površinu, međutim, uz nekoliko jednostavnih trikova ipak na neko vreme možete sačuvati preplanulu boju.

1. Tuširajte se mlakom vodom

Ukoliko se tuširate vrućom vodom, vaša koža može dehidrirati što će izazvati njeno isušivanje i ubrzano ljuštenje. Uz to, generalno izbegavajte da se dugo zadržavate pod tušem, a za negu, tokom tuširanja koristite proizvode intenzivne hidratacije.

2. Dubinska hidratacija

Koža je naš najveći organ i neophodna joj je adekvatna nega tokom leta. Da bi koža bila sjajna, elastična, nahranjena i da bi što duže sačuvala boju, zaista je važno da bude dobro hidrirana. Tokom leta potrebno je da kožu hidrirate pre, tokom i nakon sunčanja, kako ne bi došlo do dehidratacije.

3. Pijte puno tečnosti

Pored spoljašnje, koži je neophodna i unutrašnja hidratacija. Dovoljnim unosom vode produžavate život svim ćelijama u telu, pa tako i onim površinskim, koje u sebi imaju tamni pigment.

4. Smanjite piling

Ako piling svedete na jednom u dve nedelje, to će biti dovoljno da otkloni sloj mrtvih ćelija na koži i da je osvežite, a da istovremeno sačuvate preplanuli ten što duže.

5. Ubacite beta karoten u ishranu

Mango, šargarepa, paprika, crvena jabuka i bobičasto voće bogati su vitaminom C i beta karotenom, koji imaju veliki uticaj na lep i zdrav izgled naše kože. Vitamin C veoma je važan za izgradnju kolagena, dok su karotenoidi bitni za sticanje, ali i čuvanje preplanule puti.

Izvor:nadlanu.com
Foto:printscreen/pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter