Izvor:
07.09.2019 u 07:46
0

SPREMITE SE: Jesenja sezona donosi nam najveće trendove do sada! (FOTO)

Uprkos temperaturama koje ne odaju kako je letu kraj, mnogi već intenzivno razmišljaju o jesenjim danima i brojnim novitetima koji nas čekaju u hladnoj sezoni, kako u modnom, tako i u svetu lepote. Prelazna sezona znači i nužnu promenu u beauty rutini jer kožu i navike treba prilagoditi hladnijoj sezoni jer zima često zna biti jako gruba, i prema koži i prema kosi. Pri promeni navika u nezi kože i kose, uvek je dobro proveriti šta su nam dizajneri pripremili za novu sezonu, a u nastavku donosimo broj jedan trendove iz sveta make upa, frizura, manikira i nege kože.

SJAJNA KOŽA

Budući da je u jesenjim danima koža neretko suva zbog hladnoće, ne treba čuditi činjenica da su dizajneri odlučili rešiti taj “problem”, barem kad je reč o vizuelnom delu. Naime, jedan od najvećih beauty trendova upravo je izrazito sjajna koža, inače karakteristična za letnje dane, a potpuna suprotnost onome što možemo očekivati tokom zime. Dizajneri su pokazali da koža može izgledati zdravo i hidrirano i u zimskim danima, a uz preparativnu kozmetiku na koju se stavlja poseban naglasak, glavnu će ulogu imati i highlighter, posebno oni koji imaju jači, shimmery finish.

BLUNT BOB

Jedna od frizura koja nam apsolutno nikad ne može dosaditi, kao i koja prati svaku sezonu definitivno je bob. Ono što se menja su njegove dužine i tekstura, no nećete pogrešiti koji god stil odaberete. Ipak, stil koji će obeležiti nadolazeće jesenje dane je blunt bob. Reč je o bobu koji ima oštar i ravan rez, a stilizovan je u glatkom i potpuno ravnom sleek stilu. Ovakva se frizura šiša na dužinu oko ključne kosti, a bitno je napraviti bogatu teksturu s unutrašnje strane kako bi blunt bob dobio potrebnu dinamiku.

FRANCUSKI MANIKIR

Pre nekoliko sezona francuski manikir bio je jedan od najvećih trendova, no nakon velike popularnosti, kao da je pomalo pao u zaborav pa ga gotovo nigde nismo mogli videti. Međutim, ako je napravljen na decentan način, francuski manikir može izgledati klasično i svevremenski, a često je upravo to ono što od manikira želimo. Za francuski manikir najbolje je zakazati termin u salonu jer on treba biti precizno napravljen kako bi izgledao otmeno, a uvek se možete poigrati različitim nijansama, kao i debljinom linije na vrhu nokta.

NAGLASAK NA PRIRODNIM SASTOJCIMA

Iako je u prošlosti veliki naglasak bio stavljen na sintetičke sastojke, sve se više pažnje u formulama stavlja na njihove prirodne alternative. Naime, tehnologija se sve više razvija, a formule postaju sve bolje pa imamo priliku videti jedinstvene sastojke koji imaju odlične benefite na kožu. Imamo prilike videti kako sve više brendova naglasak stavlja na prirodne formule pa će u narednim sezonama taj trend sve više rasti. Pojam clean beauty takođe je jedan od onih pojmova koji se sve češće može čuti u razgovorima o nezi kože. Stručnjaci kažu kako je ovaj pojam i dalje otvoren različitim interpretacijama, no prvenstveno podrazumevaju proizvode koji su stvoreni bez štetnih sastojaka, odnosno u formuli ne sadrže parabene i sulfate, nego aktivne sastojke koje pridonose negovanoj koži.

Izvor:cosmopolitan.rs
Foto: Unsplash/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter