Izvor:
08.09.2019 u 12:16
0

ISTAKNITE SVOJU LEPOTU NA NAJBOLJI NAČIN: Donosimo vam zlatna pravila šminkanja!

Beauty trendovi, posebno kada je make up u pitanju menjaju se iz sezone u sezonu, pa ipak, većina žena ostaje verna svojoj make up rutini, kojom na najbolji način ističe svoju lepotu, ali i sa kojom se oseća potpuno sigurno, kao da nema greške.

Naravno, svaka rutina se može dodatno unaprediti, kako biste što besprekornije nanosili make up i istakli svoju lepotu na najbolji mogući način, bitno je da znate zlatna make up pravila.

1. Što prirodnije to bolje

Odgovarajući tečni puder neophodan je kako biste ujednačili svoj ten, međutim, ukoliko želite prirodan izgled, neka dokus bude na prirodnom sjaju vaše kože, tako da make up fokus prebacite na highlighter i rumenilo, koji će vašem licu vratiti prirodnu svežinu i sjaj.

2. Vizuelno otvorite pogled

Izbor senke mora biti nude, kako biste svom oku dali prirodnu dubinu. Dodatnu dimenziju dobićete kada u pregib kapka nanesete za nijansu tamniju senku. Oko ćete dodatno otvoriti nanošenjem bele olovke u vodenu liniju, a dodatni wow efekat daćete mu bogatim slojem maskare, koji će vašim trepavicam dati lift up efekat, kao i volumen, za kojim čeznete.

3. Izvucite maksimum iz svojih usana

Usne prvo obrubite olovkom u boji vaših usana, na taj način definisaćete njihov oblik i dodaćete im malo na volumenu. Zatim usne popunite nude sjajem, koji će vašim usnama dati punoću i senzualni izgled.

4. Pripremite kožu za make up

Zlatno pravilo besprekornog make up-a je detaljna priprema lica. Prvo detaljno očistite i hidrirajte kožu. Zatim blot papirićima pokupite višak sebuma, nanesite primer i kada ga koža upije nanesite make up. Na ovaj način, koža će biti spremna da tokom celog dana zadrži make up na svome mestu, bez razlivanja i preslikavanja šminke, koje ne izgleda ni malo atraktivno.

5. Perfektno izvučena linija eyelinerom

Zlatno pravilo perfektne linije je otvoreno oko. Tokom nanošenja eyelinera bitno je da vam oko bude blago otvoreno, kako bi vam linija bila besprekorna. Još jedna taktika je da liniju povlačite iz 3 dela, prvo povucite liniju na spoljašnjem delu kapka, zatim na unutrašnjem, pa na središnjem, na kraju samo precizno spojite i popunite linije i imaćete savršen cat eye, koji savršeno pristaje svakoj ženi.

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter