Izvor:
13.09.2019 u 11:53
0

NE TREBA DA VAS ČUDI NJEGOVA CENA: Ovo ulje je izuzetno i dragoceno!

U poslednje vreme arganovo ulje je postalo veoma popularno u zapadnim zemljama, a razlog je jednostavan-prepoznata je njegova izuzetnost i dragocenost.

Interesantna je činjenica da je stablo argana proglašeno za svetsku UNESCO baštinu, što samo još više potvrđuje njegovu vrednost. Za samo jedan litar ulja potrebno je 100kg plodova (!) i zato ne treba da vas čudi paprena cena u odnosu na neka druga bazna ulja. Vitamin E je najbitniji sastojak, jer od njega potiče antioksidantno svojstvo ulja, koje je bitno kako u nezi kože, tako i u ishrani. Ono takođe sadrži karotene, koji su bitni u zaštiti od sunčevih zraka, stoga ulje argana ima bitnu ulogu i kao preparat za sunčanje.

Za oblikovanje kose

Ako je potrebno da na brzinu oblikujete kosu, arganovo ulje je odlično rešenje! Sadrži brojne lekovite sastojke tako da je odlično i za zaštitu kose od toplote. Stavite nekoliko kapi ulja na dlanove i protrljajte prstima kroz suvu kosu. Ovaj tretman radite svaki put pre feniranja, i kosa će vam biti izrazito hidrirana.

Maska za kosu

Ako želite najbolji i najdelotvorniji efekat stavljanje ulja kao maske je najbolji izbor. Pred svaki važan događaj stavljajte sam ovu masku i ujutru ćete se probuditi sa savršeno sjajnom i glatkom kosom. Preporučujemo nanošenje na celu kosu (što više nanesete imaćete bolji efekat) a zatim vezati kosu u punđu, a na jastuk staviti peškir. Kosa će vam izgledati senzacionalno, provereno!

Gde kupiti

Ovo ulje možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane, ili naručiti preko raznih sajtova. Na sajtovima možete naći popuste čak i do 50%.

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter