OBRATITE PAŽNJU: Ove greške svi pravimo prilikom skidanja šminke! (FOTO)
Kako biste se u svojoj koži osećali dobro ona mora biti zdrava i negovana, ali užurbani način života neretko nam ne ostavlja dovoljno vremena kako bi nezi posvetili dovoljno pažnje. Naime, većina žena koristi make up na dnevnoj bazi te bez obzira na to koliko je on lagan, valja ga odstraniti temeljno kako bi se izbegle neugodne nuspojave.

Jedan od najčešćih razloga nastanka mitisra, širenja pora ili naglog pogoršanja generalnog stanja kože je loše odstranjivanje šminke. Kako bi koža disala i imala prostora za regeneraciju potrebno je u potpunosti ukloniti šminku no usprkos tome neretko taj segmenat stavljen je postrani ili sveden na minimum. Polovično odstranjena šminka može voditi ka upalnim procesima, a  jedna od najčešćih grešaka prilikom skidanja je korišćenje vlažnih maramica. Ovaj proizvod dosta odstrani šminku no samo naizgled jer su ostaci ostali u porama koje će se vrlo brzo začepiti. Iako praktične, maramice ne bi trebale biti glavni preparat koji koristite za odstranjivanje te bi njihovo korišćenje trebalo biti svedeno na minimum.

Sledeća vrlo česta greška tiče se intenziteta odstranjivanja šminke. Pod ovim se podrazumeva da licu treba pristupiti nežnim pokretima i zaboraviti na grubo trljanje kako bi se što pre rešili šminke. Grubim pokretima 'trgate' kožu lice te se može pojaviti crvenilo, osipi i slična oštećenja, a možemo se složiti kako je to nešto što definitivno želite izbeći. Nadalje, peškir koji koristite treba biti odvojen od onog koji koristite za brisanje ruku. Nije tajna kako su upravo ruke plodno tlo za bakterije stoga ih što manje pokušavajte preneti na lice, odnosno vodite računa o tome da koristite dva zasebna peškira koja redovno menjate. Skidanje šminke je jednostavan proces, ali mu valja pristupiti ozbiljno jer samo tako vaša koža će biti pedantna, zdrava i sjajna.

Izvor:cosmopolitan.rs
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro