Izvor:
15.10.2019 u 06:52
0

NEGA LICA TOKOM JESENI: Hidratacija i zaštita kože ključni koraci tokom hladnijih dana!

Kozmetičarka savetuje koje korake da preduzmete kako bi vam koža i tokom jeseni bila zdrava i sjajna.

Kozmetičarka Džejn Skrivner iz Londona kaže da hidratacija i zaštita kože treba da budu ključni koraci u nezi kože tokom jeseni.

"Koža lako postane suva, iritirana tokom jesenjih meseci zbog hladnijih tempteratura, grejanja, manjka vlažnosti i više slojeva odeće", ističe ona. "Nekoliko jednostavnih promena u nezi pomoći će da vam koža ostane zdrava i sjajna i tokom ove sezone".

Izbegavajte proizvode sa alkoholom

Pošto su tokom jeseni i zime najčešći problem suva i iritirana koža, trebalo bi da izbegavate proizvode koji uklanjaju prirodna ulja sa kože.

"Držite se dalje od vlažnih maramica za lice, čestih pilinga, ali i drugih proizvoda koji sadrže dosta alkohola".

Hranite i negujte kožu

"Kada koži fali vlažnosti u vazduhu i temperature su niske, biće vam zahvalna ako koristite proizvode koji hidriraju i hrane, osvežavaju kožu. Mleka, ulja i balzami su najbolja opcija", tvrdi kozmetičarka.

Koristite ulja

"Ako ulje za kožu već nije deo vašeg režima nege, trebalo bi da postane. Ulja su hrana koja je koži potrebna da bi izgledala zdravo, jako i sjajno".

Najbolje je, dodaje, da ulje nanesete uveče, kada je koža čista, kako bi ulje imalo efekta.

"Kada je reč o izboru ulja za lice, sastojci su jako važni. Ulje jojobe je uvek moj prvi izbor jer je dobro za sve tipove hože, ali i arganovo ulje je fantastična opcija".

Izvor: Cosmopolitan.rs
Foto: Pixabay.com/Printsreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter