Izvor:
06.11.2019 u 08:45
0

PRAVILA SE MORAJU ZNATI: Otkrivamo kako da napravite pravi spa centar u svom domu!

Maske za lice su jedan od omiljenih i višestruko korisnih proizvoda za negu kože rešavaju specifične probleme, dok su u isto vreme opuštajuće i pružaju vam SPA iskustvo u vašem domu. Ipak, mnoge od nas prave sigurno neku grešku sa maskama za lice, koje utiču na sveukupan učinak.

U nastavku saznate koje su to.

Kremu za lice i čistač kože sigurno birate prema tipu kože, a to morate raditi i sa maskma za lice. Na primer, ako imate suvu kožu, potražite hidrirajuće maske, a ako ste vlasnica masne kože, glinene pročišćavajuće maske su bolji izbor. Dakle, masku ne birajte prema sjajnim kritikama i pohvalama vaše drugarice, već uključivo prema tipu kože.

Generalno, sve maske se nanose na očišćenu suvu kožu, tako da je čišćenje kože obavezan korak pre nanošenja maske. Kada ste se umili, utapkajte sav višak vode. Ako ipak ne očistite lice, nanećete masku na sloj bakterije i prljavštine.

Važno je da kožu očistite pre nanošenja maske, a kada je reč o rukama? One obavezano moraju biti čiste, jer ne želite da prenesete bakterije i masnoću sa prstiju na lice. Odlična ideja za higijenski način aplikacije maske je uz pomoć ravne sintetičke četkice za puder.

Sa skidanjem ili ispiranjem maske s lica, nega nije gotova! Obavezan korak posle svake maske (izuzet noćnih leave-in maski u vidu kreme) jeste nanošenje hidratacije, inače će vam koža biti suva. Nakon što ste isprali masku, nanesite vašu omiljenu dnevnu ili noćnu kremu, u zavisnosti od doba dana.

Lako je pretpostaviti da morate biti budni kako biste koristili masku za lice, ali to nije slučaj! Naravno da ne treba da zaspite dok imate na licu glinenu masku, ali postoje specijalno fomulisane noćne maske, koje su predvidjene da na licu stoje tokom cele noći, i rade za vas dok spavate. Takve maske su uvek u formi bogate kreme ili gela koji se utrlja na kožu pre spavanja.

Izvor: glossy.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter