Izvor:
09.03.2017 u 09:00
0

ŠTA MOŽEMO DA NAUČIMO OD FRANCUSKINJA: Ovo su trikovi Parižanki za besprekoran stil!

Pariz je modni centar sveta, a Francuskinje među najbolje odevenim damama. Njihov stil je prefinjen, elegantan i ženstven, ali ne i preterano skup. Evo zbog čega se dame iz ove prekrasne zemlje ističu po svom stilu i odevanju.

1. Ne obaziru se na kratkoročne trendove

Francuskinje obožavaju modu, ali ne slede trendove. Umesto toga preferiraju komade za sva vremena – poput dobro krojenih farmerki, male crne haljine i mantile. "Lude" su i za kvalitetnim tkaninama – važno im je da su materijali raskošni, ali ne nužno i skupi.

2. Obožavaju neutralne boje

Francuskinje vole belu boju, plavu, crnu i bež tonove. Reč je o neutralnim nijansama koje ne samo da mogu svakodnevno da se nose, već se i odlično kombinuju s drugim nijansama.

3.Nose odeću krojenu po meri

Tajna njihovog stila počiva na dobrom kroju. Preuske pantalone i predimenzionirane jakne nisu deo njihovog modnog ormara. One se oblače skladno svom tipu građe i trude se da biraju stvari koje ističu njihove ženstvene obline, bez zalaženja u područje vulgarnosti.

4. Slede pravilo "manje je više"

Koko Šanel je jednom rekla: "Pre izlaska iz kuće svaka dama bi trebalao da se pogleda u ogledalo i da ukloni jedan modni dodatak." Francuskinje ne preteruju s modnim dodacima, već preferiraju da jednim dramatičnim elementom naglase svoju ženstvenost, poput jarkog crvenog ruža.

5. Znaju da su detalji važni

Francuskinje žele da pošalju poruku da su sofisticirane bez previše truda. Taj efekat postižu obraćanjem pažnje na sitne detalje. Nikad ne nose odeću s rupama, flekama ili komad koji nije ispeglan.

6. Ulažu u osnovne komade

Umesto količini, prednost daju kvalitetu. Njihov ormar zato nije pretrpan, ali sadrži komade koji mogu da se nose nekoliko sezona. Radije će da potroše 500 evra na kaput koji će moći da nose pet godina, nego 40 evra za prsluk koji će da obuku dvaput.

7. Stav je najvažniji

Francuskinje ne izlaze iz kuće u sportskim kombinacijama helanki i pamučnih majica s kapuljačom. Oblače se ženstveno i uživaju u modnim igrama prvenstveno zbog svog zadovoljstva. Povrh svega, nose odeću sa samopouzdanjem i stavom, zbog čega se redovno nalaze na listama najbolje obučenih žena.

Izvor:stil.kurir.rs
Foto:Instagram/frenchstyleinspo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter