Izvor:
30.05.2016 u 21:32
0

SVEŽE I BESPREKORNO: Šminkanje tokom vrelih dana više nije problem!

Šminkanje tokom vrelih dana predstavlja veliki problem, pa se često odlučimo da iz kuće izađemo bez šminke. Ali šta je sa posebnim prilikama gde nam je neophodna. Uz nekoliko saveta vaše lice će izgledati besprekorno i šminkanje vam neće predstavljati problem.

Čišćenje lica

Ono što bi trebalo da uradite pre svakog šminkanja, a pogotovo tokom letnjih dana je čišćenje lica. Vaša koža će se osećati svežije ako koristite micelarnu vodu.

Hidratacija kože

Između čišćenja lica i nanošenja mejkapa kožu lica morate dobro hidrirati i nahraniti. S obzirom na to da da sunce isušuje kožu morate joj pružiti više vlažnosti. Dobar izbor su hidratantne kreme koje mogu poslužiti kao podloga, ali i kako zamena za puder.

Ujednačavanje tena

Ukoliko vam tonirana krema nije dovoljna za prekrivanje nesavršenosti, na lice nanesite tečni puder lagane teksture. Ne bi trebalo nanositi više od jednog sloja pudera, jer zagušuje pore i vaše lice može izgledati umorno.

Trepavice i obrve

Tokom vrelih dana na oči ne morate nanositi senku – dovoljna je samo maskara. Kada je o obrvama reč, blago ih naglasite odgovarajućom olovkom, ali bez preterivanja.

Nega usana

Baš kao i koži, i našim usnama neophodna je zaštita od sunca, stoga birajte karmine koji u sebi imaju zaštitni faktor od UV zračenja. Ukoliko vam se ruž za usne ipak ne čini adekvatnim za letnje dane, vaše usne izgledaće lepo i negovano ukoliko na njih nanesete i samo balzam.

HappyTv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter