Izvor:
01.05.2017 u 12:40
0

SPAS ZA ŽENE: 8 saveta kako da vaša kosa izgleda kao da je isfenirana u salonu!

Sve smo vise puta iskusile onaj osećaj zadovoljstva nakon savršeno isfenirane kose u frizerskom salonu, zar ne? Naša kosa tada izgleda apsolutno neodoljivo, puna je volumena i sjaja, a mi se osećamo kao da možemo da osvojimo ceo svet. Međutim, šta se dešava kada to treba da izvedemo same? Verujemo da je tad priča potpuno drugačija… E pa, drage dame, sada je tome došao kraj! Predstavljamo vam 8 sjajnih koraka do savršeno isfenirane kose, koji će vašoj kosi omogućiti volumen i sjaj, kakav i zaslužuje, i sve to ćete moći apsolutno same kod svoje kuće!

1. Pre sušenja kose fenom, uvek osušite kosu peškirom. Posle pranja kose, važno je odmah umotati vlažnu kosu u peškir i ostaviti je tako od 3 do 5 minuta, a nakon isteka ovog vremena, uzmite par pramenova u šaku i cedite. Ukoliko iscedite malo ili gotovo nimalo vode iz vaših krajeva, to je znak da je kosa spremna za sušenje.

2. Veoma važno – prikačite dodatak za feniranje na vrh fena kako bi smanjili direktan dodir vrelog vazduha sa kosom! Na ovaj način u isto vreme čuvate vašu kosu i doprinosite njenom boljem izgledu. Kosa dobija ravnomerni talas toplote, usmeren na kosu prema dole, što izuzetno prija vlasima vaše kose.

3. Zapamtite da uvek obavezno podelite kosu u četiri punđe! Ove četiri punđe je najbolje da rasporedite tako što ćete imati jednu prednju, zadnju i po jednu punđu sa svake strane kose. Prvo krenite sa stilizovanjem prednje punđe, pa nastavite redom.

4. Prednji deo kose je najzahtevniji, jer se tu nalaze neravni krajevi vaših pramenova i uvek neposlušne šiške. Tako da kada uspešno obavite ovaj deo zadatka, sa lakoćom ćete preći na ostatak. Da bi na najbolji mogući način isfenirali prednje krajeve, idite uz liniju vašeg lica, što će vam omogućiti da izjednačite sve linije.

5. Izbor četke za kosu u kućnim uslovima je takođe od presudnog značaja. Univerzalno nepisano pravilo je da je najbolja četka od 5cm, njom se najbolje ostvaruje željeni efekat bilo da se radi o postizanju volumena ili feniranju na ravno.

6. Podignite koren kose što više ako želite volumen. Što više uvijete četkom koren kose na gore, to će vasa kosa biti bujnija. Od izuzetne važnosti je da ovo četkanje kose ravnomerno ponovite na svim krajevima, radi maksimalnog učinka.

7. Upotrebite dugme za hladan vazduh na vašem fenu! Radi što boljeg efekta sjaja kose, preporučuje sa da u poslednjih 10 sekundi sušenja vaše kose, prođete kroz nju hladnim vazduhom. I to tako da na ravnomeran način dođe do svih krajeva, a to ćete najlakše postići tako što ćete malo odmaći glavu i blago protresti fen oko glave, kako bi svi krajevi podjednako dobili isti tretman hladnijeg vazduha.

Za loknastu kosu, najbolje je feniranje kose difuzerom. I to tako što ćete prvo naneti balzame i kreme koje hrane ovakav tip kose, a onda otpočeti sa ravnomernim sušenjem cele kose.

8. Za završni korak, nakon uvijanja, feniranja, sušenja kose, nanesite malo vašeg omiljenog spreja za kosu, kako bi tokom celog dana imali osećaj potpunog zadovoljstva perfektno isfenirane, sjajne i bujne kose.

Ako ste pažljivo pročitale naša uputstva, spremne ste da same učinite svoju kosu neodoljivom. Tako da…. Četke u ruke!

Izvor: mogujatosama.rs
Foto: Twitter/trebevicnet

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter