Izvor:
02.05.2017 u 09:46
0

OTKRIVAMO: Ove stvari treba da uradiš večeras da bi se ujutru probudila lepša!

Znate one žene koje su uvek sređene i uvek izgledaju dobro? Njihova najveća tajna je u tome što se jako dobro organizuju pred spavanje, pa se ujutru bude naspavanje, lepe i već napola sređene. Sve to pomoću ovih 10 trikova.

Sredi kosu

Pred spavanje jednostavno dobro očešljajte kosu i smotajte je u visoku punđu ili labavu kiku. Ujutru ćete se probuditi sa lepim talasima, umesto sa umršenim gnezdom na glavi.

Skini šminku

Znamo da ovo zvuči kao očigledan korak, ali bili biste iznenađeni koliko žena redovno ide na spavanje sa ful mejkapom. Pored toga što će vam ovo dugoročno oštetiti kožu, ujutru ćete imati nadute kapke i ispucalu, suvu kožu oko usta.

Popij čaj

Ozbiljno – skuvajte čaj od kamilice ili jednu od onih mešavina koje su posebno napravljene za večernje sate, pa ne sadrže kofein. Ovim malim ritualom ćete opustiti telo i pripremiti ga za krevet, a pritom ćete se i hidrirati.

Ugasi svetlo

Sat vremena pre nego što planirate da legnete, pogasite sva svetla po sobi, osim neke male lampe sa žutim svetlom (koje umiruje). Obavezno ugasite komp, TV i telefon, jer ekrani emituju plavo svetlo, koje razbuđje. Umesto toga, uzmite knjigu u ruke.

Smisli šta ćeš da obučeš

Umesto da ujutru bunovnu bauljate po ormanu, nervirate se i besnite što nemate šta da obučete, možete uveče na te nane da odredite kombinaciju i složite je pored kreveta. Ujutru ćete na taj način imati više vremena za spavanje ili ispijanje kafe.

Zaboravi na večeru

Znamo da je ovo teško, ali ako kasno uveče pojedete nešto jako i slano, ujutru ćete se probuditi natečenih kapaka, teških nogu i crvenih očiju. Ako umesto toga jednostavno popijete šolju jogurta i vode – ujutru ćete se sećati i izgledati mnogo bolje.

Stavi masku

Tokom dana većina nas nema vremena da sedne, zavali se sat vremena i čeka da maska za lice deluje. Ali noć je idealno vreme za to. Odaberite masku koja vam odgovara, stavite je na lice i postarajte se da spavate na leđima – ujutru samo skinite i koža će biti glatka i sveža.

Spavaj na leđima

Maska nije jedini razlog zbog kog bi trebalo da uzbegnete spavanje na stomaku.Iako možda jeste udobnije, naučnici kažu da se na taj način vrši preveliki pritisak na kožu lica pa brže nastaju bore. A da ne pričamo o onim brazdama koje ostaju po licu od nabora na krevetnini.

Prošetaj

Ako provedete pola sata šetajući pre spavanja, mnogo lakše ćete utonuti u san, san će biti kvalitetniji i ujutru ćete se osećati mnogo energičnije. Prošejte dva, tri kruga oko zgrade – još večeras!

Voli nekoga

Ne, ne mislimo (nužno) na seks. Osećaj ljubavi i ispunjenosti zaista čini da sijate od sreće. Bilo da se radi o partneru, porodici ili prijateljima – pošalji nekome poruku, pozovi telefonom ili se jednostavno priseti lepih trenutaka. Ako zaspite sa osemhom, probudićete se sa osmehom – a ništa nije lepše nego taj iskreni osmeh.

Izvor: Noizz.rs
foto:Twitter/salonadut

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter