Izvor:
27.05.2017 u 03:00
0

REŠENJE JE TU: Usporite rast neželjenih dlačica uz pomoć ovih saveta!

Ukoliko želite da vam noge budu što duže glatke, odnosno da ne morate da ih brijete svaki drugi ili treći, evo rešenja.

Iz brojnih razloga mnoge žene najradije neželjene dlačice s nogu, pazuha ili prepona, umesto depilacijom, uklanjaju brijačem. Ovaj metod, nažalost, zahteva da se to radi skoro svaki dan.

Međutim, ako ovo radite, nećete toliko često morati da se brijete.

Piling

Ako želite da vam dlačice što kasnije izrastu, dobro bi bilo da ih skratite što bliže korenu. To ćete postići ako pre brijanja uradite piling kože. To ćete najbolje postići ako utrljajte šaku morske soli kružnim pokretima na vlažne noge. So će ukloniti sve mrtve ćelije s površinskog dela kože, pa će brijač bolje moći da obavi svoj posao.

Kupka

Koža prirodno luči zaštitne masnoće koje je štite, što onemogućava dlačicama da lepo izbiju na površinu. Zato, pre svakog brijanja bilo bi dobro da napravite toplu kupku u kojoj ćete namočiti noge ili naprosto da se tuširate nešto duže. Voda i para će omekšati kožu, otvoriti pore i isterati sve dlačic na površinu, a vi ćete ih posle s lakoćom ukloniti.

Pena

Iako vam se to ne čini na prvi pogled, gel ili pena za brijanje predstavljaju odličnu investiciju. Stvar je u tome što pena omekšava kožu i omogućava brijaču da lakše klizi. Gel će omekšati i samu dlaku, pa ćete je lakše skinuti, a takođe, mnogo je manja šansa da se posečete tokom brijanja, a samim tim nećete imati ranice niti infekcije.

Izvor: savrsena.com
Foto: empire.edu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter