Izvor:
16.07.2017 u 19:55
0

KAKO DA ODABERETE PRAVI PARFEM? Uz ove savete nećete pogrešiti!

Retko koja dama ne voli da poseti parfimeriju i da uživa dok bira novi parfem. Međutim, neretko se kući vratimo sa bočicom parfema koji uopšte nije za nas. Već sutra ujutru kada ga nanesemo na kožu shvatimo da nas guši i da uopšte nije po našoj meri.

Kako ne biste ponovo dolazili u situaciju da potrošite malo bogatstvo na parfem koji vam se na kraju dana neće svideti, obavezno se držite ovih pravila kada ulazite u parfimeriju.

Prodavac je sa razlogom tu

Najgore što možete da uradite jeste da sami krenete da štrckate parfeme. Izmešaćete i one koji imaju citrusa u sebi i one jače, ma, sve će vam se pomešati. Zato, konsultujte se sa prodavcem i kažite im kakvu notu parfema želite, kako bi vas oni posavetovali i dali vam preporuku.

Da, one tračice su zaista korisne

Kada uđete u parfimeriju nemojte nanositi parfem odmah na svoju kožu, pogotovo ukoliko ste već ušli naparfemisani. Testere prskajte na tračice koje ćete naći na policama, pa tek kada izdvojite dva koja vam se najviše sviđaju, njih nanesite na svoju kožu da biste osetili kako mirišu na vašem telu.

Ne njuškajte sto parfema odjednom

Nakon svakog mirisanja tračice, obavezno pomirišite unutrašnji deo vaše ruke. Taj deo vašeg tela ima neutralan miris i na taj način ćete se "pročistiti" od parfema. Tek onda pomirišite sledeći, kako bi vaše čulo mirisa imalo vremena da lepo "obradi" note koje mu pružate.

Pre odluke, napustite radnju na pola sata

Istestirali ste parfem na tračici, a potom i na svojoj koži i odmah ste otrčali na kasu?! GREŠKA! Dajte sebi vremena da vam se slegnu utisci. Kao prvo, nos vam je i dalje zbunjen jer se nalazite u prostoriji gde se oseća hiljadu različitih mirisa, a drugo, parfem na koži posle nekoliko minuta počinje da menja miris. Nakon što ste naneli parfem na sebe, izađite i prošetajte malo da vam se "slegnu utisci". Ukoliko vam se i nakon 20 minuta sviđa kako vaša koža miriše, vratite se i kupite taj parfem.

Parfem se kupuje ujutru

Sva čula mirisa najbolje rade u prepodnevnim satima, te je savet da u ovo vreme i kupujete parfeme, kako ne biste zažalili.

Izvor:Alo.rs
Foto:zenski magazin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter