Izvor:
24.08.2017 u 16:26
0

MENJAJTE IH SVAKODNEVNO: Evo zašto ne valja nositi iste cipele svaki dan!

Nošenje istih cipela svaki dan nije dobro ni za vas ni za vašu obuću, pokazalo je najnovije istraživanje velikog američkog proizvođača cipela "Allen Edmonds".

Studija je pokazala da obuću treba menjati svakodnevno, jer će na taj način cipela trajati duže.

"Najbolji način da produžite vek trajanja svoje obuće jeste da je svakodnevno rotirate i da se pobrinete za cipele nakon svakog nošenja", objasnili su iz "Allena Edmondsa" za Business Insider.

Kad isti par cipela nosite svaki dan, znoj sa stopala skuplja se u njima i ne uspeva da se osuši. Zbog toga obuća vremenom menja oblik. To se pogotovo odnosi na kožne cipele na koje znoj utiče najgore, jer ih izvija i čini podložnijima pucanju, a da ne govorimo o smradu.

Još jedna posledica znoja je stvaranje bakterija i gljivica, koje narušavaju higijenu vaših stopala. Osim toga, odmor je potreban i vašim stopalima. Nošenje iste obuće danima vrši pritisak na iste tačke na stopalu, a posledica mogu da budu ozbiljne deformacije.

Sledeći put kada osetite grižu savest zbog kupovine još jednog para cipela, samo se setite ovoga i bacite se u šoping.

Izvor:Telegraf.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter