Izvor:
15.09.2017 u 14:34
0

KAO PROFESIONALAC: Stavite ajlajner prema svom obliku oka!

Kažu da su oči ogledalo duše i to je istina. Oči su oduvek bile najbolja i najatraktivnija ženska karakteristika. Međutim, da bi muškarcima one izgledale kao dub
oka jezera blaženstva i čistog zadovoljstva, postoji nekoliko trikova koji će vam u tome pomoći. Pogledajte naše savete kako da našminkate oči zavisno od njihove veličine i oblika i niko više neće moći da vam odoli.

1. Bademaste oči

Ako se unutrašnji i spoljašnji uglovi vaših očiju nalaze na istom nivou, a razmak između unutrašnjih uglova jednak dužini oka, vi imate oči oblika badema. Da biste istakli oči, nacrtajte tanku liniju na gornjem kapku počevši od unutrašnjeg ugla. Produžite liniju do spoljašnjeg ugla, ali ne duže od toga. Ovo će učiniti vaše oči lepšim i izraženijim.

2. Spušteni kapci

Zbog viška kože na gornjem kapku, oči izgledaju manje nego što zaista jesu. zato je potrebno da dodate volumen trepavicama tako što ćete nacrtati široku liniju duž celih gornjih trepavica. Još jedan savet – koristite što tamniji ajlajner.

3. Razmaknute oči

Ako je razmak između vaših očiju veći od širine oka, vi imate razmaknute oči. Da biste ih vizuelno približili, nacrtajte liniju od unutrašnjeg ka spoljašnjem uglu oka. Nakon toga, nacrtajte liniju počevši od sredine donjeg kapka do spoljašnjeg ugla, ali ne dalje od toga. Kada stavljate maskaru, češljajte trepavice ka nosu.

4. Krupne oči

Okrugle i velike oči su veoma zahvalne za šminkanje. Trik koji šminkeri koriste jeste da produže oči, tako što nanesu ajlajner na gornji kapak oko 1 cm duže od spoljašnjeg ugla oka. "Smoky eyes" tehnika je savršena za ovakve oči.

5. Izdužene oči

Izdužene oči su veoma atraktivne, ali ajlajner treba stavljati pažljivo kako ne bi izgledale suviše usko. Da biste ih učinil krupnijim i svetlijim, nanesite ajlajner malo dalje od linije trepavica. a onda blago osenčite kapke. Između oka i trepavica stavite belu olovku. Gornji kapak naglasite crnom olovkom, a srednji deo linije obavezno podebljajte.

6. Blizu postavljene oči

Kada je udaljenost između vaših očiju manja od širine jednog oka, onda su vam oči postavljene blizu. Najbolja tehnika šminkanja za ovakve oči jeste da ih učinite otvorenijim. To ćete postići gradacijskim nanošenjem svetlijih ka tamnijim nijansama od unutrašnjeg do spoljašnjeg ugla oka. Ajlajnerom nacrtajte liniju koju ćete započeti malo dalje od unutrašnjeg ugla oka, a završiti je van spoljašnjeg ugla oka i malo podignuti.

Izvor: fokuzz.com
Foto: Twitter/BeautyPostss

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter